dissabte, 30 de juny del 2007

REV per a neòfits (part 5)

NOTA: aquesta és la cinquena part d'un article més llarg, així que seria recomanable llegir-se les altres parts abans (part 1, part 2, part 3, part 4).

Acabava d'arribar a la zona de joc on es trobaven els directius i científics de Nexus. La zona que havien habilitat com a oficines estava completament equipada. Disposava de cafetera (funcional 100%), fil musical tranquil i despatxos. Entre els jugadors destacaven: els tècnics i científics del projecte "MON" (vestit amb una bata blava), el director i la sots-directora de la secció X (vestits com a directius) i una eminència en el camp de la física quàntica (vestit de negre, amb un bastó i maquillat per semblar una persona de vuitanta anys).

Vaig entrar a mitja conversa, així que no acabava d'entendre algunes de les trames que s'estaven desenvolupant. El que si vaig entendre és que tot girava al voltant d'un portal temporal que havien construït (Per als no familiaritzats amb la ciència-ficció, una màquina del temps). Després de deu minuts, vaig decidir anar a veure com s'organitzaven per dins els Màsters i els PNJ (Personatges No Jugadors).

Tot seguint-los vaig acabar a la sala d'actes de l'edifici, que s'havia convertit en una rèplica a escala 1:1 del portal dimensional d'StarGate. Era impressionant de veure tot el muntatge. El portal estava format per un arc plegat de llums i detalls en relleu amb una tela blanca a tires que servia tant per deixar entrar i sortir personatge com per projectar-hi animacions. Tot i que encara no l'havia vist encesa, podia imaginar-me que els PJ (Personatge Jugadors) es quedarien esmaperduts en veure-la. Alguns PNJs assajaven l'escena que marcaria el final del primer acte mentre els tècnics de só i imatge feien les últimes proves.

Fotografia del portal durant els assajos

Els Màsters estaven constantment connectats mitjançant walkietalkies amb auriculars. En un moment donat, un Màster comunica als altres que el portal està a punt. En entrar els PJs a la sala, es queden meravellats mirant el muntatge. Durant uns breus segons es miren els uns als altres com si haguessin oblidat quin personatge interpretaven. Sense cap mena de dubte aquell portal era real, tant real com per fer desconnectar momentàniament del joc als jugadors més veterans. Minuts després, tots es trobaven en posició i el portal estava a punt de ser activat per primer cop.

Els llums de l'arc del portal varen anar-se encenent fins a il·luminar tota la sala. Al moment de màxima tensió, la banda sonora va desaparèixer i va ser substituïda per una conta endarrere. Coincidint amb el zero va començar-se a projectar sobre la tel·la central de l'arc una taca de llum que, sincronitzada amb un so "in crescendo" com de turbina d'avió, acabava convertint-se en un efecte d'aigua idèntic al de la pel·lícula en la qual es basa.

Poc després un tècnic (PNJ) s'acosta al portal per tal de transportar els queviures i aparells a l'altre costat. En aquell moment precís comença l'escena assajada prèviament. Els llums de l'arc es tornen de color vermell i un so d'alarma alerta que alguna cosa ha sortit malament. Mentre un tel d'incertesa cobreix els rostre de tots els PJs, unes mans misterioses s'enduen al tècnic de davant del portal cap a dins del mateix. Al moment apareix una estranya criatura vermella armada amb una llança (en realitat un PNJ maquillat i amb una màscara de làtex feta per maquilladors) que deixa inconscients a alguns del personatges i desapareix per la porta abans que ningú faci res per evitar-ho.

Potser les paraules es queden una mica curtes per descriure el que va passar. Gràcies a en Thinker (que crec que ho va penjar a youtube) i la Sybaria, que va muntar els vídeos, puc adjuntar a continuació les filmacions que vaig fer en el moment de l'accident del portal.



El pànic domina tota l'escena mentre els metges atenen als ferits, els tècnics analitzen què ha pogut fallar i els militars busquen a la criatura. Acaba de començar el segon acte de "Phase Zero 3.0: Elegidos".

(enllaç a la part final)

3 comentaris:

Sybaria ha dit...

Gràcies a tu per compartir els vídeos que vas gravar, sense material no hagués pogut muntar ni penjar res.

Unknown ha dit...

Gràcies a tu sybaria pels teus comentaris i suport, són un bon motiu per seguir escrivint.
PD: sóc conscient que t'és difícil escriure en català (encara que ho fas molt millor que gent nascuda aquí). Tens el meu permís per posar els comentaris en castellà si vols.

Sybaria ha dit...

=^_^= seguiré possant en català per que així practico, a més a més tots els meus apunts han de estar en català. Gràcies per el teu cumplit. Però faig "paranys" amb el diccionari cuam tinc dubtes :-p

M'agrada molt la teva forma d'enfocar aquest tema del REV i la forma de escriure sobre això. Segueix d'aquesta manera que ja sóc incondicional teva.