divendres, 11 de juliol del 2008

1 any d'articles: els menys vistos

Fa una setmana repassàvem els articles més llegits durant aquest primer any del bloc. Per això ara toca tractar aquells que varen rebre poques visites, ja sigui perquè eren massa vells, massa d'opinió, o massa dolents. La llista no és del tot sorprenent, la majoria són articles d'opinió o parlen sobre material que ja s'havia publicat amb anterioritat, però crec que val la pena recordar-los.

Els 15 articles menys llegits:

  1. La televisió, el blog sense ètica: aquest article és força vell (com a mínim amb temps d'Internet) i potser comentava un tema massa obvi... o massa poc.
  2. El principi de repetició incessant d'articles: de nou exemple com l'anterior.
  3. Els termes tècnics i el català: aquest va ser un dels primer articles del bloc i volia ser el primer d'una sèrie dedicada als neologismes informàtics. Tot i això encara no n'he escrit una segona part.
  4. Stallman a la nit al dia: la combinació d'un article i un vídeo molt vist no sol donar gaire bons resultats, encara que el vídeo valgui la pena.
  5. La contraproducció de les vacances: aquest article realment tampoc aspirava a gaire, només mostrava una petita limitació del Google Reader que va ser corregida al cap de poc temps.
  6. Perquè GNU-Linux necessita Compiz/Beryl: aquest petit article d'opinió va ser el segon que vaig publicar al bloc i potser era un xic massa específic per començar.
  7. Quan la tecnologia s'esvaeix: em sap greu que aquest article estigui en aquest llistat. Realment crec que va quedar força bé i que era força original. Suposo que els camins d'Internet també són inescrutables.
  8. Ampliació del termini del concurs: aquest article era només de caire informatiu, així que suposo que és normal que tampoc tingui gaires visites.
  9. Provant la nova distribució gOS: crec que el fet que estigui en aquest llistat demostra que tampoc és una gran distribució.
  10. Un últim adéu a l'Arthur C. Clarke: de nou un article que em sap greu que estigui aquí. No tant pel contingut en si, sinó pel tema.
  11. Resum de l'especial Sitges 2007: aquest article vas posar punt i final a l'especial Festival de cinema fantàstic de Sitges 2007 i va obrir la secció "mirar pel melic". La veritat és que només era un llistat d'enllaços a d'altres articles... com aquest.
  12. Steve Jobs i la universitat: aquest article va patir la mateixa sort que el número 4.
  13. Astroboy, una obra immortal: reconec que no en tinc ni idea de perquè aquest article no ha tingut visites.
  14. La metàfora de l'arquitecte: és tracta de la traducció d'un article en castellà que ha sigut repetit fins a la sacietat, suposo que això hi fa molt.
  15. Weezer "Pork and beans", el vídeo viral: l'èxit d'aquest vídeo va ser aparèixer a gairebé tots els blocs. Així que es normal que s'hagi llegit poc.
Suposo que a arrel de publicar aquest article aquest rànquing canviarà força, l'any que ve ho veurem.