divendres, 12 d’octubre del 2007

Astro Boy, una obra immortal

Fa pocs dies, al festival de cinema de Sitges es va estrenar Dororo. Un film basat en un còmic de l'Osamu Tezuka. Com moltes pel·lícules basades en còmics que tenen molts volums, Dororo queda massa llarga i amb un argument poc estructurat, però té una primera hora i mitja que fa que valgui la pena veure-la.

どろろ DORORO Trailer


Segurament, quan hom pensa en Osamu Tezuka pensa en "Astro Boy" (o en "Kimba, el lleó blanc"). El nen robot o de cos sintètic és una de les figures fetitxes de les obres de Tezuka. Tant a Dororo, com a Black Jack, com a Metropolis (inspirada en el pòster de la pel·lícula homònima d'en Fritz Lang) o com el propi Astro Boy, els personatges sintètics lluiten per la seva humanitat perduda.


Portada del volum número 8 del còmic d'AstroBoy

Astro Boy ha sigut adaptada diverses vegades a la petita pantalla amb gran èxit. La primera d'elles va ser el 1960.

Old Astro Boy opening


Poc temps després es va produir un petit epíleg de les sèrie, aquest cop filmat amb persones de carn i ossos (el vídeo correspon a l'inici de la cinta, i tarda uns minuts a passar a persones).

Astro Boy Live-action Series


No va ser fins als anys vuitanta on el públic va poder gaudir d'una nova adaptació animada d'aquest clàssic del segle vint, aquest cop en color.

Astro Boy 80s Intro (English)


Finalment, l'any 2003 es va estrenar un nou remake on es van repassar alguns dels conceptes per adaptar-los a un públic molt més acostumat a tractar amb la tecnologia.

ASTROBOY 2003 Opening


Recentment però, a l'imprescindible bloc (encara que difícil de llegir) Uruloki, s'anunciava una nova adaptació animada en 3D, aquest cop cinematogràfica.

Teaser póster de Astroboy
Pòster de la propera AstroBoy (uruloki)

Podríem dir que Astro Boy, un dels primers mangas, està molt lluny de quedar obsolet. Per bé que el còmic va ser creat els anys cinquanta de forma completament artesana, s'ha sabut adaptar a les més modernes tècniques d'animació sense perdre l'essència.

Primera imagen de Astroboy!
Fotograma de la propera AstroBoy (Uruloki)

NOTA: mentre buscava les obertures de les sèries d'AstroBoy, he trobat un vídeo tot curiós:

Was Jurassic Park Inspired By An Episode Of Astro Boy?


NOTA: aquest article forma part de l'especial "Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2007".