dimarts, 11 de maig del 2010

15 motius pels que vull un Android

Aprofitant que el bloc de El Androide Libre ha començat un concurs on sortegen un Nexus One, m'he decidit a intentar llistar 15 dels motius pels qual estic esperant amb candeletes que arribin els nous models amb Android 2.1 i substituir el meu iPhone atrotinat.

  1. El principal motiu és lògicament que el meu iPhone està agonitzant i ja ni em deixa fet fotos (i mai ha fet vídeos)
  2. Android és una plataforma oberta, amb la que deixaré de dependre del maleït iTunes i el podré connectar a GNU-Linux sense problemes
  3. Sempre m'ha fet gràcia aprendre a programar per mòbils i fer-ho sense haver de pagar llicències a cap empresa malvada és un bon punt
  4. Integra totes les eines de Google que faig servir a diari com el Gmail, el Calendar o el Maps
  5. Pel que he sentit el programa per gestionar podcast funciona a la perfecció
  6. L'android Market cada cop té més aplicacions, i els preus són molt més baixos que els de Store de l'Apple (per no dir que la majoria són gratuïtes)
  7. És multitasca de veritat
  8. Android 2.1 ja és multitàctil i la resposta és pràcticament idèntica a la de l'iPhone
  9. Té flash i en breu tindrà el Firefox Fennec.
  10. Si em dóna la gana, em permet canviar qualsevol component, des del teclat, passant pel sistema de SMS o l'agenda. Sense necessitat de fer jailbreaks ni tonteries vàries.
  11. Tots els models fan servir un connector estàndard, ja sigui un miniusb o un microusb.
  12. La ranura pel jack d'audio té una mida normal, sense rebaves metàl·liques estranyes.
  13. El meu iPhone no és 3G (quina vergonya)
  14. Puc ampliar-li la memòria amb una microSD i li puc canviar la bateria.
  15. Tinc ganes de tornar a tenir MP3 com a to de trucades i Bluetooth de veritat (no només per al mans lliures)
Vull que quedi clar que amb aquest llistat no estic dient que l'iPhone sigui un mal dispositiu, el tinc des de fa més de dos anys i m'ha anat prou bé (i això que no és un 3G), però decididament prefereixo les avantatges que m'ofereix Android i el maquinari que tenen els dispositius d'última generació.

5 comentaris:

Keromi ha dit...

Totalment d'acord amb tot el que has dit... faltava un punt últim on digués que el David es cagaria en tot si tu aconsegueixes un abans que ell, ja que fa un any que ja en volia un :P

Unknown ha dit...

No t'enganyis. Jo el tindré abans que ell ;-)

Unknown ha dit...

En l'unic que discrepo es el tema de que la pantalla esta a la par. Si no recordes fa poc es va fer un test, i la majordia de pantalles tenien un multitàctil pesim. Es una de els coses que he vist mes en els android que he provat.

Estas pensant en un Nexus ONe?

Unknown ha dit...

Hola Marc. És clar que penso en el Nexus One o en el Desire. Lògicament el Hero o la Magic no tenen ni punt de comparació amb l'iPhone en quan a resposta, clar que també és veritat que és senzill donar una bona resposta sense multiprocés.

RPA ha dit...

Molt interessant