diumenge, 14 de desembre del 2008

Phase Zero el dia del judici (part 1)

(Aquest article l'hauria d'haver publicat dimarts passat, però vaig estar molt liat)

Ja fa més d'un any (quan les pedres parlaven, els ocells tenien dents i La Veu de T tot just començava) que em van convidar a la partida de Phase Zero 3.0: elegidos. Per aquells que no hagin llegit el llarg article de sis parts sobre l'experiència, Phase Zero és una associació lúdica sense ànim de lucre que organitza esdeveniments interpretatius de teatre improvisat o, dit d'una altre manera, organitzen partides de rol en viu (REV).

Escola Pirineu

Concretament, les partides s'inspiren en videojocs i pel·lícules de terror i ciència-ficció com Resident Evil o Night of the living dead (1968). El cas és que dissabte de la setmana pasada es va celebrar una nova partida anomenada Phase Zero 1.3: el día del juicio i, un cop més, m'hi van deixar assistir com a fotògraf.

Esmorzar dels PNJs

Com ja vaig internar deixar clar a l'altre article, anar a un REV d'aquestes característiques és tota una experiència que val molt la pena i que s'allunya del tòpic de l'activitat per a quatre adolescents antisocials. En realitat és una activitat altament planificada que requereix, a part dels jugadors, de diversos directors de joc i de personal de suport (per no parlar de l'atrezzo, aparells de so...).

Assaig de l'escena de la sentència

De fet, malgrat que la partida comença un cop els jugadors arriben, en realitat els directors de joc (Màsters), els personatges no jugadors (PNJs) i més gent de suport porten hores preparant-se. Per aquest motiu, en aquesta ocasió no vaig entrar amb els jugadors (a les cinc de la tarda) sinó amb tot el personal de suport (a les deu del matí).

Assaig de l'escena a les golfes

La partida es jugava a l'escola Pirineu i, en arribar, ja hi havia molta feina feta del dia abans. Després d'una estona per les estàncies de l'escola, un dels màsters ens va fer una visita guiada tot explicant-nos les trames previstes per la partida.

Zombie Academy

En acabar la visita guiada i després d'esmorzar, els màsters van reunir als PNJs a la sala on es celebraria el judici (d'aquí el nom de la partida). Allà varen assajar durant algunes hores l'escena que finalitzaria el primer acte de la partida.

Arribada dels jugadors

Durant el dinar, els màsters van tornar a reunir-nos a tots i van explicar la normativa de joc i de seguretat per als PNJs, es van resoldre dubtes sobre la trama i d'altres aspectes relacionats amb com s'organitzaria la partida.

Una hora després varen començar a arribar els jugadors ja atrezzats per l'ocasió. Estava a punt de començar Phase Zero 1.3: el día del juicio.

NOTA: com ja va passar l'any passat, l'experiència m'ha encantat i he viscut tantes coses que m'està costant molt ordenar les idees per posar-les en articles.