divendres, 16 d’octubre del 2015

Sitges 2015: Ninja War of Torakage

Ninja War of Torakage (2014)

Sinopsi

Retirat de la seva feina com a ninja, Torakage viu tranquil·lament amb la seva dona i el seu fill. Quan el nen sigui segrestat pel seu antic mestre, Torakage es veurà forçat a tornar a l’acció: per tal de recuperar la seva família, haurà d’aconseguir dos pergamins d’or i de plata que junts formen un tresor únic.

Crítica

Nina Torakage és la nova pel·lícula de Yoshihiro Nishimura, un dels clàssics de la ja desapareguda Sushi Typhoon i director de l'obra de referència Tokyo Gore Police (2008) (dins el seu gènere, òbviament). Amb aquests antecedents, estava clar que Ninja War Torakage seria una poca-soltada plena de personatges impossibles i lluites absurdament èpiques. Per desgràcia, la pel·lícula no arriba al nivell i es queda en una oblidable i irregular producció de sèries Z sense personalitat.

Cal reconèixer que els primers minuts plens de metallenguatge prometen molt. Mesclant diverses línies temporals, un ninja holandès (interpretat per un japonès amb gorgera) trenca la quarta paret per explicar-nos la dura vida del ninja i les seves tècniques, mentre s'explica la història dels protagonistes amb diàlegs com poques vegades es veuen en produccions d'aquesta mena. Llàstima que el film es desinfli minut a minut quan comença la trama.

Fins i tot a nivell d'efectes especials és oblidable. Cal tenir en compte que les produccions de Shushi Typhoon han sigut molt influents per a les produccions de sèrie Z actuals i, per tant, s'esperava una mica més. El resultat no és prou imaginatiu per agradar ni prou mal fet com per fer riure. Tant és així que només en uns pocs moment va aconseguir arrencar un aplaudiment del públic (i això que estàvem ben motivats després de Assassination Classroom). Una llàstima.

El millor: els primers minuts.

El pitjor: és completament oblidable, fins i tot dins el seu gènere de pressupost mínim.