dijous, 9 d’octubre del 2014

Sitges 2014: Premature

Premature (2014)

Sinopsi

Quan un té un mal dia, l’únic que desitja és que s’acabi. Però Rob es veu obligat a passar una vegada i una altra pel mateix dia de gossos, en un cicle d’humiliacions que l’acaba retornant al seu llit.

Crítica

Sense cap mena de dubte, la millor de la marató La Nit + Freak. El guió, elaborat pel propi director Dan Beers i un tal Mathew Harawitz, agafa el millor Atrapado en el tiempo (1993) i ho fusiona amb l'humor d'American Pie (1999) per crear una pel·lícula cent per cent recomanable.

Si bé la direcció és força transparent, permet que tots els actors es llueixin i dóna a cada gag el temps just. Cal destacar la participació del secundari de luxe Alan Tudyk que, com sol ser habitual, sap elegir papers d'aquells que es fiquen a l'espectador a la butxaca des d'un primer moment. Però no és l'únic. Tant el protagonista, en John Karna, com la secundària Katie Findlay, fan una actuació molt destacable.

Va ser d'agrair que el ritme fos constant durant tot el metratge i que fins i tot el final, on s'imposen tòpics un xic previsibles de la comèdia romàntica, es desenvolupen sense perdre del tot el to poca-solta. El resultat és un producte rodó dins el seu gènere (que no és el fantàstic).

El millor: en general és una bona pel·lícula, però el personatge que interpreta l'Alan Tudyk és molt gran.

El pitjor: potser era una mica comercial per formar part de la nit + freak, però la veritat és que es va agrair visionar un producte més mirable a aquelles hores.