dimarts, 14 d’octubre del 2014

Sitges 2014: Goal of the Dead

Goal of the Dead (2014)

Sinopsi

L’Olympique de París arriba a un poble perdut al nord de França, on ha de jugar un partit de la Coup de France. En lloc d’un equip de pagesots, els futbolistes trobaran una horda de zombis rabiosos.

Crítica

El primer avís que cal fer sobre el film és que, si el que pretenia Goal of the Dead era atraure als fans del futbol cap el gènere zombi, està clar que falla estrepitosament. Cosa que és una sort perquè no sento cap mena d'interès per l'esport reina.

Dit això, Goal of the Dead presenta una estructura ben coneguda: dos segments de 45 mins, un director per segment (un d'ells el de la notable La Horde (2009)), i una única història. Aquest esquema, popularitzat (per no dir inventat) a Abierto hasta el amanecer (1996), serveix també com a símil del futbol i les seves dues parts. Potser per això, els creadors de la pel·lícula van veure a bé afegir quinze llargs minuts d'entretemps. I si, ho he dit bé, a la mitja part, la peli perd miserablement un quart d'hora en resumir el que ha passat i afegir algunes animacions. Treu de polleguera la veritat.

Però seguint amb la avaluació fílmica, Goal of the Dead és una cinta de zombies força entretinguda que es re-inventa formalment cada pocs minuts, encara que no deixar de ser típica a nivell de trames. La diferència més important és la part còmica, que només pot ser catalogat com "humor francès" (els que heu vist comèdies com El sopar dels idiotes (1998), Salir del armario (2001), Taxi Express (1998)... ja sabeu de què estic parlant). Amb tot una pel·lícula més que decent que, si elimines l'entretemps, és molt entretinguda.

El millor: en general, és entretinguda i no es fa pesada.

El pitjor: la insuportable mitja part (entenc que la versió per televisió simplement es passaria en dues tongades sense aquest afegit).