dilluns, 15 d’octubre del 2012

Sitges 2012: Gyo

Gyo (2012)

Sinopsi

Kaori i les seves amigues han llogat una petita cabana a Okinawa per a celebrar la seva graduació. Aquí seran atacades per un estrany animal que acabaran matant esclafant-lo contra la paret. Astorades, descobreixen que es tracta d’un peix amb potes com d'insecte.

Crítica

Els que heu llegit el manga original de Junji Ito trobarán en la versió cinematogràfica una gran adaptació, encara que no sigui massa fidel en alguns aspecte. S'han afegit molts personatges (justament al contrari del que sol passar) i s'ha canviat l'ordre de molts esdeveniments però, tot i això, manté l'esperit del còmic i considero que tots els canvis són justificats i en pos d'adaptar-se al ritme cinematogràfic. És molt comú que les adaptacions de mangas o animes acabin sent soporífers i sense un argument ben definit i, en aquest, sentit, no puc sinó elogiar la feina que han fet el propi director Takayuki Hirao i en Akihiro Yoshida com a responsables del guió.

L'animació està cuidada, i més tenint en compte que es tracta d'una producció directe a vídeo. Bons escenaris, CGIs i animació de personatges. A més m'ha agradat perquè han mantingut algunes expressions facials molt característiques de l'obra original. Només en alguns moment se'ls escapen les proporcions del cos humà però en general és més que correcte.

La principal pega de la pel·lícula és que no agradarà a tothom. Els còmics de Ito juguen amb un terror molt diferent del que estem acostumats i si l'espectador no entra en la mitologia i empatitza amb els personatges és molt probable que acabi sense entendre la pel·lícula. Per un altre costat, si aconsegueixes connectar, gaudireu d'una experiència molt diferent i entendreu com es concep la por al desconegut al país del sol naixent.

El millor: molt bona adaptació.

El pitjor: no és per a tots els gustos.