dimecres, 13 d’octubre del 2010

Pel·lícules del dilluns 11

Pel·lícules corresponents a la marató Japan madness. En aquest cas les tres pel·lícules eren de la productora de recent creació Sushi Typhoon i abans de la sessió, un dels directors va fer una esbojarrada presentació.

El director Yoshihiro Nishimura durant la presentació de la sessió

Donat el tipus de pel·lícula que es va emetre crec que és millor si les comento en format de microcrítica.

Brutal relax (2010)

Sinopsi

El senyor Olivares ja està recuperat, però necessita unes bones vacances. Anar a un lloc paradisíac, on es pugui relaxar i divertir-se.

Crítica

Aquest curt creat pel director de Torbellino de hostias (2009) i dos amics més és una exquisida poca-soltada des del primer minut i va provocar un sincer aplaudiment continuat per part del públic. Ells saben el que el públic vol i ho donen a dojo.

Helldriver (Nihon bundan: Heru doraibâ) (2010)

Sinopsi

En un Japó postapocalíptic dividit en dos blocs, en una banda els humans i en l'altra els morts vivents, els pocs humans hauran de lluitar per fer front a la crisi.

Crítica

M'atreviria a dir que de la nova fornada de gore japonés, Helldriver és la que més m'ha agradat, juntament amb Tokyo Gore Police (2008). L'argument convenç més que en la majoria dels films del gènere i el ritme és molt menys irregular que la majoria. Un gran inici de marató.

Mutant Girls Squad (Sentô shôjo: Chi no tekkamen densetsu) (2010)

Sinopsi

El bullying a què és sotmesa diàriament en l’institut ha provocat que la jove Rin estigui a punt de suïcidar-se, encara que tot empitjorarà (o millorarà, depèn de com es miri) quan, mancant molt poc per a fer setze anys, el cap del seu pare acabi en el pastís d’aniversari i descobreixi horroritzada que és una mutant.

Crítica

Mutant Girls Squad és un llarg dividit en tres actes on cadascun està dirigit per un director diferent (el de Helldriver, abans comentada, el de Robogeisha (2009) i un a qui no li reconec els títols originals en japonès a imdb). Com l'anterior, va fer les delícies de tots els espectadors. Salvant les distàncies, comença una mica com Machine Girl (2008), però als quinze minuts ja deixa clar que la pel·lícula té personalitat pròpia.


Alien vs. Ninja (2010)

Sinopsi

El combat ferotge que mantenen dos clans ninja es veu interromput quan una bola de foc immensa s'estavella al bosc i en surten criatures monstruoses disposades a aniquilar la raça humana.

Crítica

A priori, Alien vs. Ninja era la que tenia més bona pinta de la marató, però finalment va acabar sent la més fluixa de les tres. La tercera prel·lícula de la nova productora Sushi Typhoon intenta tenir un toc més comercial, (o occidental, depèn de com es miri) suposo que per tal de no arriscar-se tant. Per desgràcia, el resultat final acaba sent massa fluix per una pel·lícula comercial i massa poc frenètic per ser un subproducte gore de serie Z. És divertida, però ni s'acosta als aplaudiments que van provocar les altres.