divendres, 13 de juliol del 2007

Fent d'extra dins la nova pel·lícula de'n Woody Allen (part 1)

NOTA: aquest article es la primera part d'un article més llarg (no gaire més aquest cop)

Per a totes les persones que hagin desaparegut del món durant els últims mesos, sense accés a ràdios, televisions, diaris... us informo que en Woody Allen està rodant la nova pel·lícula a Barcelona. Un cop aclarit això, per a les persones que hagin viscut la "woody-allen-mania" que els mitjans de comunicació han provocat només els puc dir que m'odiareu molt perquè ahir vaig assistir com a extra (bé, de fet de figura semiestàtica de fons) al rodatge d'una escena.

Pel que es veu, algú li va dir al director que seria una bona idea filmar un correfoc per a la pel·lícula. Així que dit i fet, van avisar a un parell de colles de diables (o sento, no sé com es diuen encara) i al grup de tabalers "La Repúblika de l'Avern" (la RPK), on toca la meva xicota.

La gent de la Repúblika de l'Avern (la RPK)

En principi ens havien convocat a les vuit del vespres, però fins les nou (pam amunt pam avall) no va aparèixer una persona amb walkie-talkie que ens va conduir (sense preguntar massa res) fins a la Plaça de Santa Maria. Un cop traspassat el mur de guipaires i curiosos vàrem accedir fins a lloc de rodatge.

Plaça de Santa Maria

Realment, una de les coses que més em va agradar va ser tot el muntatge de llums i càmeres. És una mica difícil de descriure així que he fet un esquema:

Distribució de tot plegat (prémer per ampliar)

El punt vermell "JO" representa el lloc on feia d'extra. Com es pot veure estava al costat del llum de segon terme, però tant al costat que pràcticament no m'il·luminava (o sigui que sóc una silueta al fons).

Després d'una bona estona fent fotografies i tafanejant el material (sempre amenaçat per les mirades de gent de seguretat), va acabar arribant el Sr.Allen emmig d'aplaudiments de la munió de tafaners que estaven darrera una balla. Un cop el director ja hi era varen començar les proves de so i llum.

Alguns dels diables i la RPK de fons

En un moment donat ens van fer apartar a tots per a que pogués passar una carpa portàtil on es canviaria la protagonista, en aquesta escena la Scarlett Johansson. Poc a poc el murmuri fora balla va anar "in crescendo" juntament amb el xiulets de la policia. Finalment, una noia rosa, val a dir més alta del que m'esperava, va fer aparició entre crits i floretes ("piropos" en castellà). L'emoció va durar pocs segons fins que l'actriu es va tancar a la carpa. Ja hi érem tots, començava el rodatge.

NOTA: als extres i als del correfoc els van fer firmar un document on deia que no desvetllarien secrets del rodatge... a mi no.

(ennlaç a la part 2)