divendres, 18 d’abril del 2008

Primer concurs de microrelats

Ja torno a ser a Catalunya i, com vaig prometre, comença el concurs de microrelats de ciència-ficció de La Veu de T. Dedicat a l'Arthur C. Clarke.

Premis

Per al concurs tenia un pressupost d'uns 70€ (100$ al canvi) i després de buscar una mica he arribat a aquests 2 premis:

Premi principal: Pack Blade Runner (edició del col·leccionista)

1r Premi: Blade Runner (Edició del col·leccionista)
Edició definitiva del clàssic de 1982 presentat en una caixa metàl·lica amb 5 DVDs plens d'extres entre els que s'inclouen les 5 versions oficials del film i un munt de documentals, comentaris del director... podeu veure les especificacions aquí.

Aquest premi el guanyarà el microconte més votat pel jurat.
Premi secundari: un pendrive de 4GB

Premi Extra: Memòria de 4GB
Mai saps quan et pot fer falta un llapis de memòria. En aquest cas es tracta d'un Sundisk de 4GB amb el connector USB retràctil (o sigui, que no podràs perdre la tapa). Podeu veure les especificacions aquí.

Aquest premi serà sortejat entre tots els participants (expecte el guanyador del premi principal). Sí, el segon premi no depèn de la visió subjectiva del jurat, sinó d'una mà innocent.
En què consisteix

Com ja es va decidir a la votació, el concurs consisteix en enviar un microrelat de ciència-ficció en català. Què entenem per microrelat? Doncs una història breu que pot anar des d'una frase fins a una pàgina. No imposo un límit de caràcters ni mida de lletra, així que ja veieu que és molt obert tot plegat.

La idea és que els relats s'han de poder publicar (i llegir còmodament) en aquest mateix bloc. Si voleu que inclogui una url al vostre propi bloc o que, en un moment donat del conte, hi aparegui un vídeo del YouTube, una fotografia del Flickr o qualsevol element multimèdia, només ho heu d'especificar, ja sigui posant la direcció o el codi html.

Com participar

Els relats s'hauran d'enviar a laveudet@gmail.com i posar-los al cos del missatge. Eviteu enviar-me els contes com a adjunt perquè correu el risc que no s'obrin correctament (no faig servir el Word de l'Office). Un cop l'envieu jo mateix us enviaré la confirmació.

Al mail també s'hauria d'especificar com voleu que contacti amb vosaltres (la mateixa direcció de correu electrònic, un telèfon...). Les dades de contacte no es faran públiques i les esborraré un cop acabi el concurs.

Terminis

No tinc gaire clar aquest punt. En principi considero que 2 mesos és un bon marge de temps, però en cas que no arribin suficients relats o que algú ho demani potser l'augmentaré.

En tot cas, el relats es poden enviar des d'avui mateix (18 d'abril de 2008) fins al 18 de juny 31 de juliol de 2008 a la direcció de correu laveudet@gmail.com.

Publicació dels guanyadors

Els millors relats i els dos guanyadors seran publicats al bloc uns dies després que finalitzi el termini. Ja em posaré en contacte amb ells.

En cas que no aconsegueixi contactar amb el guanyador del primer premi, se l'endurà el segon millor relat (i així consecutivament). I en cas que no contactés amb el guanyador del premi secundari, tornaríem a fer el sorteig.

Informació addicional

Tot els relats que arribin es considerarà que estan lligats a una llicència Cretive Commons. Que a grans trets vol dir que és possible publicar-lo al bloc sempre i quan s'en respecti l'autoria (i els autors sou vosaltres, és clar).

Com podeu suposar no he pagat de la meva butxaca els premis. El diners son els ingressos per publicitat del Google Adsense que hi ha al bloc. Com ja vaig explicar en un article anterior, tots els beneficis de la publicitat aniran destinats al propi bloc.

Pot participar qualsevol persona que no sigui del jurat (o sigui, tot l'univers excepte 3 persones). Les úniques limitacions són que tinguin ganes d'escriure alguna cosa de ciència-ficció i que ho facin en català. El jurat potser n'escriurem algun per passar l'estona, però sempre fora de concurs.

Doncs res més, esperem els vostres relats!

NOTA: és el primer cop que organitzo un concurs. Si algú té algun consell o creu que s'haurien de revisar les bases, que ho posi als comentaris.

ACTUALITZACIÓ: he penjar un nou article amb alguns exemples de microrelats perquè veieu que és molt fàcil participar. Són només exemples i estan fora de concurs.