dimarts, 23 de novembre del 2010

Escaneix 3D amb Open Kinect

NOTA: ja śe que no publico massa últimament, però és que he hagut de prioritzar perquè no tinc temps per tot.

Ara farà un parell de setmanes va sortir a la venta Kinect, una mena de càmera per la Xbox que figura que reconeix allò que veu. Personalment, la seva aplicació als videojocs m'importa força poc (bàsicament perquè de moment només sortiran minijocs casual sense massa interès), però en canvi sí que trobo molt interessant tot el moviment de programari lliure que s'ha generat.

Ja des d'abans que sortís, una grup de desenvolupador va comunicar que iniciava el projecte de crear els drivers lliures Open Kinect, i ho van aconseguir en un temps rècord. A partir d'aquí, en poc més d'una setmana ja han començar a sortir aplicacions que fan servir la càmera de Microsoft sota GNU-Linux i d'altres sistemes operatius (com per exemple jugar a temps real amb un sabre làser).

Una de les aplicacions que m'ha impressionat és la que ha desenvolupat un tal Okreylos que genera una representació en 3D a temps real del que veu Kinect (via último nivel). Us deixo amb el vídeo on es veu el resultat:

3D Video Capture with Kinect




També és força impressionant com usa la mateixa aplicació per mesurar objecte.

Measuring Virtual Objects


A veure quan tarden a fer-ho servir per aplicacions series. Personalment, amb que algú integri el Head Tracking de City 17 (que funciona amb una simple webcam) amb alguns programes de disseny gràfic ja estaria més que feliç, però serà interessant veure què fan amb Open Kinect.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Jo ho he comprat per fer aquestes coses, i ara ja s'esta avanánt, lo unic que no s'ha fet encara es la implementació dels microfons del Kinect...
mira quet video del mateix del sable laser, que crec que es mes impresionant que el sable laser.
http://www.youtube.com/watch?v=fQ59dXOo63o


i lo del head traking ja s'han fet proves, estan entre la galeria de openkinect
http://openkinect.org/wiki/Gallery