dijous, 25 de febrer del 2010

Personas, skins fàcils a Firefox

Fa uns dies me'n vaig adonar que la versió de desenvolupament de Firefox 3.6 integra de base l'extensió Personas. Per aquells que no ho conegueu, Personas era una extensió (ara ja ve per defecte) que permet modificar la pell del programa posant-li una imatge de fons. A més, és pot canviar la imatge en temps real només passant el ratolí per sobre dels temes de la pàgina oficial.

Firefox amb un tema de Hello Kitty

Actualment hi ha més de 40.000 pells diferents per escollir, i tothom pot penjar-hi imatges per a que la resta d'usuaris les facin servir. Feia temps que ho coneixia però mai havia tingut temps de posar-m'hi, així que abans d'ahir vaig decidir invertir una estoneta per veure com es poden pujar nous temes.

La veritat és que és força senzill, només cal enregistrar-se a la web del projecte i, un cop fet, ja apareix un enllaç per pujar un tema nou. Per als temes només calen dues imatges, una per la capçalera i una pel peu.

Moment de l'enviament del tema

Un cop enviat el tema els administradors validaran les imatges, suposo que per estalviar-se mals de cap, i en unes hores el tema estarà disponible a la web i disposarà d'un espai propi. T'informen per mail un cop s'aprova.

Espai dedicat al tema que he fet

També és recomanable instal·lar-se l'extensió Personas Plus, que serveix per veure com quedaria el tema abans d'enviar-lo. És molt fàcil de fer servir i permet fer coses com posar-te un tema aleatori o disposar d'un llistat de temes preferits.

Provant el tema localment amb l'extensió Personas Plus

La primera idea era fer un tema sobre La Veu de T, però he cregut convenient fer una cosa més útil. Per això, i per la llicència CC, m'he decantat per Ubuntu. Així que ja sabeu, si voleu un tema de Firefox sobre Ubuntu, podeu instal·lar-vos Personas (o esperar-vos a Firefox 3.6) i vestir el tema que trobareu aquí.

NOTA: Si algú vol l'arxiu amb el que he fet la imatge o vol el fons de pantalla, que no dubti en demanar-m'ho per mail.