dimarts, 20 de gener del 2009

Com posar fons a les presentacions de l'Impress

Per a la gent com jo, que canviem constantment d'ordinador i fem servir diversos sistemes operatius, l'única opció pràctica com a paquet ofimàtic és OpenOffice (que, a més, és de codi obert i gratuït).

Com a normal general, això no sol suposar cap problema perquè ni el processador de textos (writer) ni la fulla de càlcul (calc) tenen res a envejar a la resta de programaris d'aquest tipus. Tot i això, no passa el mateix a l'hora de fer presentacions (Impress) on el programa, a part de no poder-se comparar amb d'altres aplicacions com el Keynote de Mac (crec que es diu així) o el powerpoint 2007 de Microsoft, té un menús força confusos i poc intuïtius.

Un dels problemes principals per mi és com posar una imatge pròpia com a fons de la presentació. La veritat és que la forma de fer-ho és tant poc intuïtiva que sempre me n'oblido (i no serà perquè no faci presentacions). Així que, fart de buscar-ho sempre a Google, he decidit publicar-ho en forma de tutorial.

Com posar un fons personalitzat a l'OpenOffice Impress

Les captures les he fet en un Open Office en castellà, però poso les instruccions per un en català per qui el tingui traduït.

1- Anem a Format->Àrea...

2- A l'última pestanya (Mapes de Bits) fem clic sobre importar i seleccionem l'arxiu d'imatge pel fons.

3- Ens demanarà un nom. Podem deixar el que posa per defecte sense més.

4- Tanquem la finestra d'Àrea (fem clic a d'Acord) i anem a Format->Pàgina...

5- Un cop allà anem a la pestanya de Fons i posem el primer desplegable a Mapa de Bits. Seguidament seleccionem al llistat de sota el nom del gràfic (sol ser l'últim del llistat) i ens assegurem de treure el tic de Mosaic i posar el tic a Ajustament Automàtic.

6- Un cop fem clic sobre D'acord, ja tindrem totes les transparències amb el fons correcte.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre et queda la opció dels gossos com jo que com tampoc mai s'enrecorden acaben per crear un patró de diapositiva amb una imatge ordenada al fons :P