dijous, 6 de novembre del 2008

S'ha convocat la vaga d'informàtics

Pel que sembla, dins les fitxes dels títols d'enginyeria que ha presentat Ministeri d'Educació no s'ha inclòs l'Enginyeria Informàtica. Això, a la pràctica, significa que amb la reforma educativa desapareixerien totes les carreres d'enginyeria Informàtica i que tots els titulats passarien a tenir títols no homologats.

No vull emetre opinions fermes fins que no tingui més dades, però crec que és necessari que la gent ho conegui. Poso alguns enllaços al tema:

De moment ja hi ha una convocatòria de vaga recolzada per dues entitats, esperem que en breu les universitats catalanes també prenguin una decisió al respecte. Les webs de la convocatòria són:
Contitnuaré investigant sobre el tema, si descubreixo alguna cosa intentaré publicar-ho.

ACTUALITZACIÓ: en Ludo (per cert, increïble l'homenatge a en John Williams) informa als comentaris que no és que el títol deixi d'estar homologat, el que passa és que no se'n reconeixen les competències.

La veritat és que això tampoc ens deixa molt millor perquè, encara que dins d'Espanya el títol seguirà sent el títol, a la resta d'Europa passarà a ser no valer massa donat que no podrà acreditar competències.

3 comentaris:

wolffan ha dit...

Ei et passo un petit enllaç sobre el pla de bolonya.
També cal dir que la proposta de "no llei" (ja em direu k cony es això), va ser refusada gràcies... al PP!

Ens haurem de replantejar el nostre vot?

wolffan ha dit...

ui m'he deixat el link:

http://boloniaiifordummies.blogspot.com/

Ludo ha dit...

,
m'he informat i NO es cert que les titulacions desapareguin o passin a ser no homologades. Simplement es tracta de que no s'ens reconeixen competencies. El perillós és que competencies que clarament ens pertoquen s'han assignat a telecos. I amb això no vull dir que a ells no els pertoquin, sino que a nosaltres ens pertoquen tan o més que a ells.
A las barricadas!