dimecres, 20 de febrer del 2008

Games Day Barcelona 2008 (Part 1)

AVÍS: La veritat és que no estic massa inspirat, així que aquesta és una primera part d'introducció i demà ja posaré coses més interessants.

AVÍS: els pròxims articles tindran moltes fotografies i, per tant, és possible que tardin una mica a carregar-se.

Aquest cap de setmana passat es va celebrar a la sala annexa del Palau Sant Jordi el "Games Day & Golden Demon". Comencem pel començament.

L'any 1983 un equip format per en Bryan Ansell, en Richard Halliwell i en Rick Priestley va crear un joc anomenat "Warhammer" (també conegut com "Warhammer Fantasy"). Es tractava d'un joc d'estratègia per torns on els jugadors porten un petit exèrcit de figuretes (de plom antigament) que representen personatges fantàstics. Una de les novetats importants és que el joc no requereix d'un taulell convencional dividit en cel·les, sinó que el moviment de les unitat es medeix en centímetres. Això permet que es pugui jugar sobre maquetes o diorames que imitin camps de batalla complexes.

Fotografia d'una escenografia enmig d'una partida

L'empresa Games Workshop va dedicar-se a publicat el joc però, amb un molt bon ull pels negocis, va decidir que el joc seria ampliable tot comprant noves figures, llibres de normes avançades o complement diversos. Amb les ampliacions va anant augmentant el bestiari de figures i, de pas, varen començar a desenvolupar-se mitologies diverses inspirades en Tolkien, D&D (el que acabo de dir!)...

Miniatures de Warhammer

En molt poc temps, el joc va convertir-se en un autèntic fenomen i la modularitat va aconseguir que acontentés tant als jugadors novells com als experts. Acaba de consolidar-se un dels "wargames" més coneguts del món.

Partida de Warhammer 40000 (la versió futurista del joc)

A les revisions anuals de les normes i a les publicacions periòdiques dels nous clans (amb figuretes) s'hi varen sumar novel·les, jocs de rol, joc d'ordinador, pintures per a les miniatures i merchandising en general. Convertit en un dels productes estrella de Games Workshop, el Warhammer passava a ser un producte de culte.

Gent pintant-se les miniatures

La veritat és que gairebé tothom el coneix, encara que molts cops rep el nom de "ah! el de les figuretes mones!".

Una variació del tema anomenada "Blood Bowl"

Com no podia ser d'una altra manera, amb un producte amb tants (clients) seguidors, Games Workshop va començar a celebrar convencions anuals a diverses ciutats. En el cas d'Espanya, aquesta convenció s'anomena "Games Day & Golden Demon". Amb una convenció pròpia, els jugadors de Warhammer passaven a ser un subtipus més de friki, com els trekkers (com jo), els fans de les pelis de zombies (com jo)...

La veritat és que no jugo a Warhammer, però els amics de Chaos-Age m'oferiren una entrada i, perquè enganyar-nos, em feia gràcia. Això si, l'entrada tenia una condició adjunta: què fes fotos. I en vaig fer... i moltes.

Una petita primícia del que es podrà veure als pròxims articles

Durant els pròxims dies aniré publicant les fotografies de l'esdeveniment i de com la van armar de grossa els de Chaos-Age. Ja us avanço que els pròxims articles no tindran gaire lletra... però tindran carn a dojo.

1 comentari:

Aka ha dit...

Ah... impresionant el Games Day d'aquest any, malgrat que encara he vist menys coses que a la passada edició. Per més que ho vaig intentar, mai no vaig arribar als destins que em proposava; em retenien abans -_-
La Era del Caos ha estat un cop més la "salseta" de la trobada "friki", i espero que no només ho segueixin sent sinó que tonrin a comptar amb mi. Va valer la pena!