divendres, 8 de febrer del 2008

Expohogar 2008, una mirada friki

RECORDATORI: he obert una enquesta al bloc per decidir com serà l'imminent concurs de La Veu de T. Esteu convidats a participar-hi.

La setmana passada es va celebrar l'edició 38 de l'Expohogar 2008 al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. Per aquelles casualitats de la vida, el meu germà en tenia dues entrades, així que vàrem decidir invertir el divendres a la tarda per veure que s'hi feia.

Segons la definició de la web, Expohogar és el "Salón Internacional del Regalo, la Decoración y Artículos del Hogar". Per desgràcia aquest nom és com una mica enganyós. En realitat, d'estands internacionals n'hi més aviat poquets, moltes de les coses que s'hi presenten no es mereixen ni ser regalades en un amic invisible, de totes les parades només un parell són d'articles de decoració i, a no ser que considerem la quincalla i els articles de "sex shop" com utensilis, no hi ha tampoc masses article per a la llar.

Tot i això, després de sentir-me enganyat, vaig anar descobrint petites joies dignes de menció. Així, potser no hauré agafat cap idea per a decorar el pis, però si que he aconseguit un bon munt de fotografies frikis dignes d'un article.

Un exèrcit de pollets de pasqua

Al més put estil "Mars Attacks (1996)", un centenar de diminuts ulls negres ens vigilaven. Com si res, un exèrcit de pollets de mona de pasqua que ens miraven amenaçants.



Tot fugint cames ajudeu-me cap a la secció de bolígrafs horribles, ens trobàrem amb un espècimen de pop inclassificable, que de tant "mono" no pararies de prema'l.

Pop, pop!


Sense allunyar-nos gaire, i amb el dubte de si el que acabàvem de presenciar era simpàtic o de mal gust, ens saluda un amable dinosaure digne dels més casposos capítols dels picapedra.

El dinobolígraf


Tot repassant la resta de bolígrafs de la família, trobem un Xenomorf apòcrif que ens ataca.

El Xenoboli


Deixant l'escriptura pels entesos, vàrem passar a la secció higiènica. On ens esperava el cosí idiota d'en Tux tot farcit de sabó (La fotografia està un pel borrosa).

El cosí idiota d'en Tux

En aquells moment ja vaig desistir de trobar coherència a la fira, així que el millor era passar-se per la secció de jocs per beure.

Un parxís i uns escacs amb possibilitats (a casa meva es juga així)

La veritat és que seria injust dir que tota la fira tenia aquest nivell tant lamentable. També hi havia un parell d'estand d'objectes de disseny prou interessants.

Un coixí que mostra el dibuix quan se li aplica calor (per exemple posant-li el cap a sobre)

Un dinosaure de fusta amb engranatges (inútil si, però feia gràcia)

Un temporitzador que, quan se li acaba el temps, treu la bossa de té del got

Però no vull acabar aquesta petita crònica sense explicar el meu gran descobriment. Sempre m'havia plantejat que passa quan posem moltes figuretes animades de shaolins, activades pel só, en un mateix prestatge, i gràcia a Expohogar 2008 ara ja ho sé.

Shaolins en acció


Després de tot el que he mostrat, suposo que no cal que digui que ens veurem a la pròxima edició.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que totes aquestes fires cada cop són menys interessants, del 6 al 9 de Març a Valencia és la fira FEJU Festes i Nadal 2008, i cada any és més avorrit i pràcticament sense cap innovació.

Sybaria ha dit...

Sembla una fira de proveïdors de Tot a 100!!

Unknown ha dit...

Si que ho sembla Sybaria. Necessito anar a la FEJU! Només hi ha una cosa que pot superar les estanteries plenes de pollets de mona de pasqua... estanteries plenes de caganers!!! Llàstima que es faci a València.