divendres, 11 de gener del 2008

Johnny Chung Lee, pensament lateral i "Wii Remotes"

Tenia un altre article preparat per avui, però ahir vaig descobrir una sèrie de vídeos d'un tal Johnny Chung Lee que crec que val la pena conèixer.


Segons els seu Currículum Vitae, en Johnny Lee (com es diu ell mateix als vídeos) és un investigador d'interfícies informàtiques d'usuari (human interfaces). Pel que he vist ha publicat molts articles sobre el tema i, veient els resultats que ha obtingut (i que entendreu en breu), no dubto de les seves capacitats.

Tot i que ha participat en diversos projectes, el que l'està fent més popular en aquests moments són les seves investigacions sobre el "Wii mando", o sigui, el comandament a distància de la consola Nintendo Wii. Per aquells que no ho coneguin, us deixo un vídeo del comandament de la Wii en acció:

MotoGP 2 - Wiimote


En tot cas, en Johnny Lee va quedar fascinat per la simplicitat del comandament i va decidir que podia fer-se servir més creativament. Així, va posar-se a buscar usos alternatius i, sense cap mena de dubte, ho va aconseguir. Us deixo amb els seus vídeos, i ja us aviso que l'últim aconsegueix uns resultats increïbles (els vídeos són una mica llargs, però ell s'explica molt bé i, sinó, sempre podeu saltar pel mig i veure els resultats).

Tracking fingers with the Wii Remote


Després d'aquest afecte al més pur estil Minority Report, va decidir millorar el model.

Low-Cost Multi-touch Whiteboard using the Wiimote


I quan semblava que això era immillorable, s'inventa el "head tracking".

Head Tracking for Desktop VR Displays using the WiiRemote


En Johnny Lee té altres projectes que també prometen molt. Si els voleu veure podeu anar a la seva pàgina, concretament aquest apartat té uns quants vídeos molt interessants.

NOTA: els primer vídeos els vaig veure a FrikiTV.

1 comentari:

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

carai en Lee, quines en gasta! És un freak ben gros. Però que n'hi hagi de gent aixís, que no dependrem sempre del monopoli econòmic de torn. Ben interessant la cosa.