dimarts, 1 de gener del 2008

Trivialitats del 2007

Bon any a tothom. La veritat és que aquest any n'han passat moltes, de coses. Moltes de bones i algunes de dolentes, ja sabeu, qui dies passa anys empeny. Tot i això, cadascú recordarà el que voldrà del 2007.

Avui és dia de ressaca i de poques lectures, suposo, així que obriré l'any amb un article molt curt sobre algunes trivialitats de l'any que ens acaba de deixar:

  • Aquest any podria ser recordat com l'any dels sistemes operatius. Pel gener, el consol dels enzes, Windows, publicava una innocentada anomenada Windows Vista, que un any després encara no acaba de funcionar correctament. A mitjans d'octubre, la secta Macintosh regalava als seus seguidors el Mac OS X Leopard, i pel que sembla els va agradar. Finalment, com cada any, la majoria de les minoritàries distribucions d'GNU-linux han tancat amb noves versions: Ubuntu Gutsy Gibbon, Fedora 8, Gentoo 2007.00... i el món ha continuat girant com si res.
  • La nit del 3 de març es va produir un eclipsi lunar total.
  • El 14 de juny vaig publicar l'article de benvinguda de La Veu de T.
  • Els creients de Mac, o la gent amb ganes de gastar-se'ls en general, poden estar contents perquè aquest any s'ha presentat l'iPhone i el nou iPod Touch. Per a la resta dels mortals, tant sols ens queda morir-nos d'enveja.
  • L'escriptora britànica J. K. Rowling publicava pel juliol l'hipotètic últim volum de Harry Potter. Tota una bona notícia pels fans de la saga, i per l'escriptora.
  • El 22 de juliol començava el blog "Voltareu tots els racons i tornareus a Falgons" un bloc amic escrit en un curiós català dialectal.
  • El parc temàtic d'EuroDisney (també conegut com Disneyland Resort Paris) ha celebrat el seu 15è aniversari.
  • La federació catalana de Twirling ha sigut finalment acceptada per la Confederació Europea de Twirling Batton (CETB). Un gran pas per l'esport català que li obre les portes a les competicions internacionals.
  • El 23 de juny l'autor del bloc "Ya está el listo que todo lo sabe" obria la versió en català anomenada "el 7 ciències".
  • El passat febrer moria Ramon Puig, un veterà del doblatge que sempre serà recordat per ser la veu del professor Senbei Norimaki a la versió catalana del Dr.Slump.
  • A mitjans d'any vàrem inaugurar el somini blogs.dfwikilabs.org, que conté tots els blogs dels integrants de l'equip DFwiki Labs. De moment tot just estem començant, però cal destacar el blog temàtic sobre el projecte OLPC.
  • El 24 de març, Lluís Llach oferia l'últim concert de la seva trajectòria com a cantautor.
Han passat moltes més coses durant el 2007 i, de ben segur, hi ha d'altres fets que seria interessant recordar, però crec que alguns agraireu que acabi l'article i que us deixi anar a prendre una aspirina. I els altres, què en recordareu del 2007?

2 comentaris:

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Hola! Non any!

Gràcies per incloure'm a la llista. Jo recordaré també l'inici de la veu de T i moltes altres coses. Però ui, hauria de fer molta memòria per recordar-les. Per això hi ha els anuaris. Animo els qui tinguin memòria a escriure els que recordin.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per incloure l'inici del meu bloc “El 7 Ciències” com un fet destacat dintre del passat any.
Una abraçada