divendres, 22 de juny del 2007

REV per a neòfits (part 2)

NOTA: aquest article és la segona part d'un article anterior. Així que molt probablement no s'entén res si no es llegeix la primera part.

Tot parlant amb els màsters (directors de joc) de "Phase Zero" vaig començar a comprendre que tot el muntatge que estava a punt de veure aquella nit a "La Capsa" em seria difícil d'oblidar. En cap moment es va parlar d'un pressupost concret, però després d'haver-ho viscut, puc assegurar que no es deuen obtenir gaires guanys.

Per a participar en l'esdeveniment, un PJ pagava 30€ i un PNJ 10€. El preu incloïa part de l'atrezzo i el sopar, així que trobo que és un preu molt baixi comptant que segurament s'han gastat molt més preparant-ho tot. Cada PJ sol gastar-se entre 15 i 60€ per a vestir-se (depenent de si ja té material acumulat d'altres REV o no), a més, els propis organitzadors poden deixar part de la indumentària. Els preus tant baixos es deuen a què gran part del material es pot aprofitar d'un REV a un altre.

En el cas de "Phase Zero" aquesta és la la cinquena partida, així que ja disposen de molta experiència i material. El nombre de places per a PJ i PNJ és limitat i solen acabar-se pocs dies després d'obrir la convocatòria. Tant és així que la gran demanda d'aquesta edició ha obligat a celebrar dos cops la partida amb dues setmanes de separació entre elles.

Jugadors a punt de començar la partida

A les onze els màsters ens reuneixen a tots i ens expliquen la normativa del joc. "Phase Zero" és un joc englobat dins del gènere "Survival Horror", així que hi ha grans dosis d'acció i és molt important evitar accidents. La normativa era força extensa, però en destacaré els que més em van sobtar:
  • No es pot lluitar ni córrer a les escales. Si esteu sent perseguits per algun enemic i arribeu a les escales, tots dos les baixareu tranquil·lament i mantenint les distàncies, l'acció continuarà un cop a baix.
  • Igualment, no es poden tancar les portes de cop, i molt menys si esteu en una escena d'acció. Si sou perseguit i voleu tancar la porta esteneu la mà i digueu "puerta cerrada", doneu temps a que el perseguidor es pari i tanqueu la porta.
  • Durant els combats i els escenes d'acció, només es poden usar els elements adaptats. Durant tot el joc es trobaran objectes recoberts d'espuma que es podran fer servir, però queda terminantment prohibit fer-ne servir d'altres.
  • Tot i que les armes estiguin embuatades ("acolchadas" en castellà) i no facin mal, no piqueu fort. Es tracta de simular un combat.
  • Només es poden obrir les portes marcades amb una cinta groga, la resta no formen part del joc.
Mentre l'explicació s'anava acabant, alguns PNJs van començar a preparar el sopar. Hi havia amanida de primer, pizza de segon i un làctic de postres. Donat que jo no havia pagat res per assistir vaig decidir desaparèixer abans que me n'oferissin (cosa que de ben segur hagués passat). Era una simple qüestió de karma.

A les dotze va començar la partida. Em trobava a pocs minuts del meu primer REV i continuava sense veure res que recordés la imatge violenta, marginal i degenerada que s'intenta vendre a la televisió quan es parla dels jocs de rol. És que potser la televisió pot mentir?

(Anar a la part 3)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Potser sí que pot mentir la televisió. Em sembla recordar que era una de les característiques que diferenciaven Déu de la televisió.

Som en un dels punts més interessants de la narració: el començament de la partida. Com serà? Estem impacients per saber-ho. Escriu la tercera part Tusefomal!

Falgoní