dimarts, 13 de setembre de 2011

Phatch, edició massiva d'imatges

Després d'unes més que necessàries vacances, obro una nova temporada de La Veu de T. Aquesta cinquena temporada es preveu difícil, la veritat, però intentaré mantenir la mitjana d'un article per setmana.

Per començar tranquils, durant els primer articles repassaré alguns programes que he anat descobrint quan muntava el meu portafoli de Belles Arts

Mentre preparava el vídeo de l'assignatura de dibuix, em vaig trobar amb què els dibuixos a llapis perdien molt de contrast en ser escanejats, i més encara en codificar el vídeo. Per solucionar-ho vaig recórrer a un editor massiu anomenat Phatch.

 Captura del Phatch

Phatch és un petit programa que permet definir un llistat d'accions que es realitzaran sobre un conjunt d'imatges d'un directori. En un primer moment la quantitat d'accions mareja una mica, però el cap de pocs minuts ja vas trobant quines necessites. A més, es pot fer servir com a programa de renombrament massiu.

Com a afegits, el programa permet guardar el llistat d'accions i s'enllaça amb Blender, encara que no sé ben bé què pots fer amb això. Tot i això, és un programa per tenir en compte en certes situacions.