dimarts, 20 de setembre de 2011

Cinelerra, edició de vídeo no lineal

Després de l'ensurt d'aquest matí (hi ha gent que parla amb les mans i no fa servir el cap) continuo amb el repàs d'alguns programes que he descobert aquest estiu.

En aquest cas es tracta de Cinelerra, un programari per edició no lineal de vídeo. Bàsicament és una mena d'Adobe Premier però per GNU-Linux. Serveix per muntar vídeos complexes a partir d'altres arxius multimèdia. El tema del no lineal és perquè els segments d'altres vídeos s'agafen per referència i, per tant, es diu que es no destructiu.

Personalment m'ha agradat força el seu funcionament, això si, està dirigit a un públic professional i, per tant, no és tant senzill com d'altres programes d'edició de vídeo. Cinelerra ofereix una sèrie d'eines bàsiques amb les que poder fer el muntatge, però en cap cas té títols predefeinits o transicions de cors.

A continuació poso un dels vídeos que vaig fer:

Mares infinites


No és un programa recomanat per fer vídeos de forma ràpida, però va molt bé per superposar textos, imatges o altres vídeos. Sabent-ne més fins i tot es poden fer composicions de vídeos.