dimarts, 12 d’abril del 2011

Com unir arxius Hacha i Hacha Pro en GNU-Linux

Recordo que durant l'època dels disquets eren força populars els programes per partir un arxiu en diversos més petits. Tant era així que molts formats de compressió com ace o rar  permetien de base particionar a 1'44 MB (quina misèria quan ho penso ara).

Un dels programes més coneguts d'aquella època era Hacha, que no comprimia però aconseguia particionar sense que la suma dels volums fos més gran que la de l'arxiu original (o això es deia). I més tard la versió Pro que suposaré que millorava en alguna cosa.

Tot això va passar una mica de moda amb els CDs i el Napster, i ja no parlem amb els pendrives i l'eMule. Però, curiosament, des que s'han posat de moda els cyberlockers (com dirien alguns), els llocs de descàrrega directe i els programes com JDownloader, m'he tornat a trobar amb arxius particionats.

En un primer moment em va fer gràcia per allò de la nostàlgia (això sí, particionats a 350MB) però no vagi tardar en preguntar-me com coi m'ho faria per unir-los.

Pel que sembla, s'han mantingut versions tant d'Hacha com d'Hacha Pro per a windows però no hi ha versió nativa per a GNU-Linux. Això sí, existeixen alternatives.

Unir arxius Hacha

El programa per unir els clàssics Hacha (arxius acabats amb .0, .1, .2...) en GNU-Linux es diu Hoz i pot ser instal·lat des dels repositoris sense problemes. La comanda per unir és (via Be Linux My Friend):

hoz -p nomarxiu.0


Unix arxius Hacha Pro

Els arxius d'Hacha Pro són una mica diferents (extensions .000, .001, .002...) i hoz no els acaba d'agafar. En aquest cas faig servir el programa lxsplit, que també es pot instal·lar sense problemes des dels repositoris. La comanda en aquest cas és:

lxsplit -j nomarxiu.000


En principi lxsplit també hauria de poder amb els Hacha, però a mi no m'ha funcionat. A més, també uneix els arxius partits amb HJSplit segons diuen (via TuxApuntes).