dimarts, 21 de desembre del 2010

The Hunble Indie Bundle #2: paga el que vulguis pels jocs

Volia publicar-ho el divendres passat però no vaig tenir temps.

L'any passat, un conjunt de productores de jocs independents van iniciar una interessant proposta benèfica, el The Hunble Indie Bundle. La proposta consistia en deixa que la gent pagués el que volgués per un pack de 5 jocs i fins i tot decidir quin tant per cent va destinat als desenvolupadors i quin a fins solidaris. Com a afegit, tots els jocs eren multiplataforma (Windows, GNU-Linux i Mac OS) i es descarreguen sense DRM de cap tipus.

La proposta va ser tot un èxit i la setmana passada van iniciar el The hunble Indie Bundle #2 amb 5 propostes interessants entre les que hi ha 3 dels millors jocs indie del moment: Osmos, Braid i Machinarium. Us deixo amb el vídeo de presentació.

The Humble Indie Bundle #2


Com a afegit, a la pàgina web es mostren estadístiques actualitzades sobre el que va pagant la gent. A més, la informació està segmentada per sistema operatiu, en el moment d'escriure l'article els usuaris de les diferents plataformes han pagat en mitjana:

  • MS Windows: 6,20$
  • Mac OS: 8,53$
  • GNU-Linux: 13,52$
Lògicament, aquest valor és la mitjana i tampoc cal treure grans conclusions donat que, encara que paguin menys, els usuaris de Windows són molts més i representen més de la meitat dels ingressos. Però no deixa de ser un fet curiós.