dijous, 4 de novembre del 2010

Reducció massiva d'imatges amb Imagemagik

Com podeu veure, m'ha sigut impossible publicar abans. La veritat és que entre la feina i el mètode Bolonya estic molt carregat de feina i he hagut de deixar de banda el bloc. Com a mínim fins al dia 15 no puc prometre res, però intentaré publicar.

Com que no tinc massa temps, només publico un petit article per explicar com reduir imatges des del terminal. I perquè voldria fer això? Doncs principalment perquè permet reduir massivament totes les imatges que hi ha en un directori (per exemple per enviar-les per correu electrònic).

La comanda en qüestió la he tret de Tipstrs però com que és útil m'he decidit a publicar-la. Per fer-lo servir només cal instal·lar-se el paquet ImageMagik. Per als que no el coneguin, ImageMagik es un conjunt d'eines de terminal pel tractament d'imatges. La comanda és la següent:

mogrify -resize 50% *.jpeg 

La comanda mogrify (que entendria que és massive modify o quelcom per l'estil) permet aplicar una modificació a diverses imatges. En aquest cas l'opció serà resize i li aplicarem una reducció del 50%. Si voleu posar les mides exactes ho podeu fer introduint els píxels, per exemple, 800x600. Finalment, com que volem aplicar-ho a totes les imatges amb extensió jpg, posarem *.jpg.

Fàcil i ràpid.

2 comentaris:

Isabel ha dit...

suposo que el fas servir per més coses a part de reduir imatges no? pq podries haver fet servir el "convert"

se t'ha trobat a faltar a la moot, epsero que tot bé :)

Unknown ha dit...

Si, és clar que es pot fer servir per moltes coses, però de moment l'he fet servir bàsicament per enviar fotos per mail perquè hi ha força tràfic de fotos de referència a belles arts.

Sí, em sap greu lo de la Moot, pel que sembla a l'empresa no ho van considerar oportú. Ells sabran, la veritat és que cada cop que hi anàvem tornàvem amb un bon grapat de bones idees que hem acabat aplicant amb èxit. Suposo que volen un any sense idees ;-)