divendres, 12 de març del 2010

Recomanació Gimp100podcast a Tatica.org

Per aquells que no coneguin què és GIMP, només diré que és el millor editor de gràfics lliure que hi ha actualment. Per entendre'ns, i encara que no m'agrada massa aquesta comparació, vindria a ser una versió lliure del Photoshop. Per mi els dos programes són suficientment diferents, però entenc que per a molts ve a ser el mateix.

Realment, GIMP no és especialment difícil de fer servir, però requereix una certa pràctica. A més, si com jo, estàs molt acostumat a la solució propietària d'Adobe, a vegades costa canviar el xip. Recordo que quan vaig aprendre Photoshop ho vaig fer amb un llibre de trucs que es diu "Manipula tus fotografia digitales con Photoshop". M'agradava el format perquè en poques pàgines t'ensenyaven com fer coses útils sense necessitat d'empassar-te pàgines de palla inútil.

El problema és que fins ara no havia trobat res semblant per a GIMP, fins que fa un parell de setmanes vaig llegir en algun lloc que un bloc anomenat Tatica.org començava una sèrie d'screencasts sobre GIMP. El curs consistirà en 100 trucs útils on l'autora ensenya, en un parell de minuts, com fer alguna alteració a una photografia amb GIMP.

Així doncs, després de veure els 17 vídeos que hi ha fins ara, ja el puc recomanar. La veritat és que els primers estan molt mal gravats perquè no es van fer amb cap programa de captura. Tot i això, aquesta mala qualitat només dura els 2 primer capítols. Així, si voleu començar-la a seguir, jo aniria directament el número 3.

De moment jo ja he aprés algunes coses que no sabia i que m'han sigut molt útils. Podeu accedir directament al Gimp100podcast des d'aquí.

2 comentaris:

tatica ha dit...

moltes gràcies!!! de veritat que m'anima molt que trobis útils els podcast.

Unknown ha dit...

Benvinguda al bloc María. M'ha sorprès molt el teu català. En tot cas, aprofito per donar-te les gràcies pels podcasts/screencasts, són molt interessants.