dijous, 14 de gener del 2010

Possible Barbie enginyera informàtica


Via els compartits de l'Antonio Villegas arribo a un Menéame que m'informa he començat a Redit (que complicat tot plegat) una campanya per aconseguir que la pròxima nina Barbie sigui enginyera informàtica.

L'empresa Mattel, responsable de la producció de l'estereotipada nina, ha començat una votació a la pàgina oficial Barbie.com on els fans (no sé si la paraula fan és aplicable) puguin decidir quin serà el següent ofici de la superdotada rossa. La direcció de l'enquesta és http://www.barbie.com/vote/ i, com no, és rosa.

Captura de la votació

A part de la Barbie enginyera genèrica (de la qual ni tant he trobat fotos) la Barbie no ha cursat gaires enginyeries i ja tocaria. Crec que seria un bon pas per treure'ns la mala fama de sobre i, ja de pas, millorar la paritat a les facultats. Només cal mirar la resta de candidatures per adonar-se que només tenim un competidor: Barbie arquitecta (perquè donat que ja és metgessa, ser Cirurgiana no aporta massa).

Després de tants oficis com ha tingut, perquè no fer enginyeria informàtica d'un cop i ser la nova Ada Lovelance. Crec que hi ha motius, així que entreu ara mateix a la web de la votació i marqueu la casella de Computer Engineer. A més, vosaltres també us moriu de ganes de veure com considera Mattel què és la carrera.

NOTA: un altre tema a tractar és perquè coi, a ple segle XXI, la pàgina de Mattel continua separada en Boys (nois) i Girls (noies).

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Aqui, i sense que serveixi de precedent, no escombraré cap a la meva professió. Jo també he votat per enginyera informàtica. Ni que sigui per a veure quina imatge tenen a Mattel dels geeks.
Per cert, la definició d'enginyer informàtic que dona la web s'acosta bastant a "fan moltes coses guays amb ordinadors que no sabem explicar" (amb altres paraules, però ve a dir això.

Keromi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Keromi ha dit...

La gent ha parlat! I estem al món de Barbie! (quina gràcia anar a parar al teu blog buscant "barbie informatica" jeje).

Info on es veu el comunicat i foto xula, on es veu tot de codi binari per la nina:

http://insidehpc.com/2010/02/12/introducing-computer-engineer-barbie

http://www.barbiemedia.com/admin/uploads/ComputerEngineerBarbie.pdf