dimecres, 6 de maig del 2009

Dissenyant amb Sweet Home 3D

Des de fa unes setmanes, a la feina estem dissenyant la distribució dels mobles per al nou espai de treball. No és el primer cop que m'enfronto al repte d'idear sobre plànol una sala, així que un cop medit l'espai vaig passar el plànol a l'Inkscape com sempre.

Com a normal general, Inkscape m'ofereix la precisió necessària per organitzar mobles però és queda força a curt a l'hora de, per exemple, elegir els colors de les parets. Fa anys havia fet servir un programa anomenat Floor Plan 3D però és privatiu i per a Windows.

Pàgina web del programa

Per una casualitat gairebé còsmica, fa dos dies vaig rebre un butlletí de Source Forge que explicava els projectes més actius de la comunicat SF. Allà, després dels de tota la vida, apareixia un programa anomenat Sweet Home 3D que sembla fer exactament el que volia.

Interfície del Sweet Home 3D

Un cop descarregat (hi ha versió per Windows, Mac i GNU-Linux), només cal descomprimir-lo i executar-lo. En pocs minuts vaig aprendre a dibuixar parets i a pintar-les. Un cop amb la sala creada, és molt senzill posar mobles i importar-ne de nous a partir del model en 3D.

Sweet Home 3D en mode 3D subjectiu (mode Doom per dir-ho així)

El programa és veu força estable i només m'ha donat problemes en modificat algunes parets. La principal pega és que no he trobat el catàleg d'IKEA en 3D... serà qüestió de possar-s'hi.

Detall dels controladors per modificar els mobles

Decididament, Sweet Home 3D ha passat a formar part dels meus imprescindibles.

1 comentari:

bones18 ha dit...

Molt bon programa, l'he provat i molt intuitiu. Precisament aquesta setmana hem hagut de reubicar les taules i mobles de 2 departaments(reducció de personal), i hagués estat molt útil.

Per desgràcia, encara no té en compte la possibilitat de terra flotant composat per panells (alguns d'ells amb conexions de electricitat, veu i dades) que no poden quedar sota un armari. Potser a la versió següent s'inclou.

Adéu