dilluns, 17 de novembre del 2008

Comunicat de la CODDI

Suposo que a hores d'ara ja no hi haurà cap informàtic que no conegui que el pròxim 19 de novembre (demà) es celebrarà la manifestació/vaga (depèn d'on es miri) d'informàtics per una informàtica digne.

Per tal d'aclarir una mica més les coses, la CODDI (Conferència de Degans i Directors de Centres Universitaris d'Informàtica) ha publicat un comunicat. Podeu trobar-lo a la web de la FIB (aquí).

El text recorda que el que es demana és la regularització de la professió d'enginyeria informàtica. Una petició que s'està demanant des de fa anys per tal que l'enginyeria informàtica s'equipari a la resta d'enginyeries.

Com molt bé diu el comunicat, actualment a Espanya les aplicacions informàtics s'usen en gairebé tots els àmbits. Tot i això, al no existir una professió regulada que garanteixi que els responsables de les aplicacions tinguin els coneixements necessaris, tampoc existeixen garanties sobre els resultats.

Només cal plantejar-se qui administra les bases de dades dels bancs (on tots tenim els nostres estalvis), el programa que controla les constants vitals dels hospitals, els sistemes d'informació de les empreses (on tots treballem) o el dni electrònic (on hi ha totes les nostres dades personals). No és millor que sigui algú especialitzat en el tractament de la informació i, sobretot, a qui se li pugui demanar responsabilitats?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esperem que per fi s'arregli aquesta situació tan insòlita però, i espero equivocar-me, esperem que aquestes accions no "es perdin en el temps com llàgrimas en la pluja", i sigui una de les moltes reclamacions que es fan cada dia i que serveixen per omplir 5 minuts del telenotices.