divendres, 7 de novembre del 2008

Comunicat del Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya

Seguint amb el tema de la possible vaga d'enginyers informàtics, avui el Col·legi Oficial d'Enginyeia Tècnica en Informàtica de Catalunya ha emès un comunicat víric que publico a continuació:

Hola a tots/es,

Benvolguts/es Col·legiats/des, Professionals, Estudiants/es,

Us escric aquest email en relació al bombardeig de petició d'informació que he rebut, en referència a la Vaga, a les Fitxes publicades pel Ministeri sobre les titulacions reglades (fitxa de grau i fitxa de màster), informacions diverses publicades a diferents col·legis, diaris i a pàgines webs diverses.

El passat més d'Octubre ens varem reunir els Col·legis d'Enginyeries en Informàtica (Tècnics i no Tècnics) a Barcelona amb representants de la CODDI (Conferencia de Directores y Decanos de Informática de Universidades) i amb en Jesus Vázquez (PP) varem acabar de pulir la PNL "Proposició No de LLei" que en Jésus Vázquez presentaria al Congrés dels Diputats a finals d'octubre. Durant aquesta reunió varem tenir accés a les Fitxes de les titulacions regulades que el Ministeri de Ciencia y Inovación va fer, i ens va sobtar que la Fitxa de Telecos era molt semblant als estudis d'Enginyeria en Informàtica, en concret a la dels estudies de Sistemes, que es la que jo he estudiat.

A la passada legislatura, quan CIU ens va presentar al congres una PNL. En aquella lluita, el PSOE ens va prometre i garantir que en aquesta Legislatura, els estudis d'Enginyeries en Informàtica serien reglats. La sorpresa va ser que no només no varen complir la seva paraula, sino que ara, amb les noves Fitxes de Titulacions reglades, els estudis d'informàtica queden en segon terme i la Titulació de Telecos queda reforçada i preparada per obtenir totes les atribucions que pertoquen a les titulacions d'informàtica, en un futur no gaire llunyà.

Heu de pensar que de totes les Enginyeries, els Estudis d'Enginyeries en Informàtica són els unics que no estan reglats i que no tenen atribucions. I també heu de saber que, els estudis de Telecomunicacions no existeixen a cap país de mon, només a Espanya. A la resta de paisos els estudis es diuen Enginyer Electrònic, Enginyer en informàtica o Enginyer en Electrònica i Informàtica.

La CODDI ha presentat les Fitxes dels estudis d'Enginyeries en Informàtica al Ministeri, ja que el Ministeri no ho havia fet.
El dia 26 de novembre en Jésus Vázquez (PP), presenta la PNL al Senat.
D'aquí ve tot el moviment que hi ha hagut aquests dies.
Preguntes que hem rebut:

- Desapareixerà el Títol d'Enginyer en Informàtica? i que passarà amb el meu títol d'Enginyer?
Rotundament no, però perdrà força i serà difícil que a Europa puguin reconèixer el títol, pq Telecos tindrà més força i a la llarga temem que substitueixi el titol. Respecte al títol no el perdreu mai, sempre sereu Enginyers segons marca la LLei de l'Estat amb els Reals Decrets dels Estudis.

- Per què Telecos té tanta força?
Perqquè només a Catalunya el Col·legi de Tècnic de Telecos son 1.500 i 5.000 els "superiors", en canvi els Col·legis en Informàtica som 200 dels Tècnics i 500 dels "superiors".

- Xifres d'estudiants?
Els estudis d'Enginyeries en Informàtica Tècnica i no Tècnics, actualment són un terç de tots els estudiants de carreres de ciències, fent un total de 95.000 estudiants i un conjunt de 120.000 titulats en tot l'Estat Espanyol. Es preveu que en un futur siguem el Col·legi amb més força i col·legiats de tot l'estat.

- Els Col.legis em de donar suport a la vaga del dia 19 de novembre?
El dissabte dia 8 de novembre ens reunim a Madrid tots els Col·legis d'Enginyeries en Informàtica d'Espanya. Allà decidirem si donem suport a la vaga o no. Us tindrem informats.

- Quines accions em de prendrem?
Actuarem legalment de la següent manera:
Presentarem un recurs contra les Fitxes de Telecomunicacions per invasió d'estudis i competències al Ministeri.
Donarem suport a les Fitxes, presentades per la CODDI, dels estudis d'Enginyeries en Informàtica.
Farem una nota de premsa conjunta expressant al Govern el nostre mal estar.

- En el futur que passa amb els "Tècnics" i els "Superiors", quines titulacions tindran?
Enginyeria Tècnica=Enginyeria de Grau, i Enginyeria en Informàtica=Màster especialització
- Que podeu fer vosaltres Col·legiats/des, Professionals, Estudiants/es?
Donar el màxim resó d'aquestes noticies i si finalment es convoca la vaga, fer-la.
Podeu trobar més informació a www.coetic.org.

Salutacions i gràcies pel vostre interès,

Albano Sanchez-Ossorio
Degà del COETIC

Col·legi Oficial d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya

A mida que recopili més informació ja la aniré publicant.