dimarts, 17 de juny del 2008

El gran dia de Firefox 3

Els lectors que no llegeixin el bloc des del feed potser se n'hauran adonat que des de fa dies apareix al costat dret una imatge en blau (desapareixerà d'aquí poc, així que els que ho llegeixin més tard potser no ho veuen). Fins fa poques hores, la imatge indicava els dies que falten per que és publiqui la versió estable de Firefox 3.

Per aquells que no ho coneguin, ets del passat? Firefox és, actualment, el millor navegadors web existent i, com a afegit, és de codi obert.

I, per aquells que no hagin entès el que acabo d'escriure, com coi has arribat fins aquí? el programa amb el que estan llegint aquest bloc segurament serà Internet Explorer (el que ve amb el Windows) que és un navegador web, però no és l'únic. N'existeixen de molt millors, des d'un que es diu Opera, passant per Flock i, finalment, Firefox. De fet, el 99,999999% ja no torna a Internet Explorer quan n'ha provat algun altre (conec la persona que fa el 0.000001% restant).

En tot cas, avui es publica la versió estable de Firefox 3 i, per celebrar-ho, la comunitat que hi ha al darrera del producte ha iniciat una campanya per aconseguir el record Guinness de descàrregues en un dia.


Logotipus de la campanya

La comunitat d'usuaris que fan servir Firefox és aproximadament de 175 milions d'usuaris i segueix creixent. S'ha traduït a 45 idiomes, entre ells el català. Actualment disposa d'un 25% dels navegadors a nivell mundial (i sense recòrrer a pràctiques monopolístiques com va fer IE per eliminar Netscape).

El programa es publicarà a les 10:00 PDT (les 19:00 d'aquí) en aquesta web. Des d'aquest humil bloc, animo als lectors a descarregar-se Firefox 3 avui. El que ja el coneixeu perquè sabeu que s'ho mereix i els que encara no... a què esteu esperant?

Download Day
segon logotipus de la campanya

Poso algunes pàgines més sobre la campanya:

2 comentaris:

wolffan ha dit...

Jo ja el tinc i tu?

És realment ràpid.

Aka ha dit...

Jo me l'he baixat i l'he fet baixar a força gent més, però encara no me l'he instal·lat. Espero que corregeixi alguns bugs que té aquesta versió beta, té molt bona pinta...

Haurem batut rècord?