dimarts, 23 d’octubre del 2007

La casa d'en Mickey no la cremaran els bombers

NOTA: ja sé que seria convenient que publiqués alguna cosa sobre la Moodle Moot, però és que encara no sé massa bé com posar-ho.

Aquest diumenge passat pel matí estava un pèl avorrit i vaig decidir mirar la tele. Ja śe que actualment sol ser una mala idea però vaig pensar en donar una segona oportunitat a aquest mitjà de comunicació antiquat i amb publicitat intrusiva. Després de deu minuts entre programes religiosos, de motos, anuncis i programes de zapping sense gràcia, vaig acabar de nou a "Televisión Española" (també conegut com TV1) on començava la programació infantil. És trist, però segurament seria una mica més divertit que ficar el cap dins del forn encès.

El primer programa infantil va ser "Mickey Mouse Club House" (en castellà, "La casa de Mickey Mouse", en català "la llar del mestissatge cultural de la colla del ratolí Miquel"). La sèrie, animada en 3D, està dirigida a un públic de preescolar (i a mi) i té una format curiós. Durant el capítol, el ratolí Miquel es dirigeix directament a càmera i fa preguntes al públic. Després, s'espera uns segons per a sentir la resposta, i continua l'espectacle.

Per a que us en feu a la idea, poso la presentació anglesa de la sèrie directament des del tub:

Mickey Mouse Club House


Mentre intentava creue'm el que els senyors de Disney estaven fent, la meva ment no para d'evocar-me escenes de Fahrenheit 451. Hauria somniat el senyor Truffaut (o el senyor Bradbury) amb aquest programa l'any 1966? Quina sort tenir Internet ara que la cultura catòdica s'aproxima perillosament a la seva distòpia més cruel. Us deixo, a mode de recordatori espero, un fragment de Fahrenheit 451 perquè jutgeu per vosaltres mateixos (si no heu vist la pel·lícula, feu-ho).

Fahrenheit 451


No sé per quin estrany motiu, però de cop i volta vaig intentar recordar on guardo algun dels tres exemplars del joc d'Ender que tinc... per si algun cas tinc que començar a aprendre-me'l.

I tu, lector, què n'opines?

Fotograma de Fahrenheit 451 (1966)

Tens raó. Què n'és de llest el lector.

2 comentaris:

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Sí Ferran. Ets molt llest. M'ha agradat la traducció de Mickey Mouse al català, fa gràcia; llàstima que la correcció política d'importants parlants de la nostra llengua ens faci quedar malament a la resta.

Sybaria ha dit...

Els programes per a nens d'avui em donen por. Fahrenheit 451 juntament amb 1984, són uns dels llibres que més m'agraden. Per cert, l'Alex m´ha regalat 1984 en català ^_^