dijous, 20 d’octubre del 2016

Sitges 2016: Headshot

Headshot (2016)

Sinopsi

Un home es desperta en un hospital, incapaç de recordar qui és. Mica en mica i amb l’ajut d’una doctora, es va recuperant. Tanmateix, el seu passat no triga a aconseguir-lo, quan un capo de la droga segresta la metgessa.

Crítica

Firmada pels The Mo Brothers, reconeguts per Macabre (2009) i Killers (2014), i protagonitzada pel nou ídol del cinema d'acció Iko Uwais, conegut per The Raid (2011) i The Raid 2 (2014), hi havia un cert nivell d'expectativa respecta a Headshot. Per desgràcia, la pel·lícula està plantejada com un simple entreteniment i, per tant, és fàcil sentir-se decepcionat en esperar més del que és.

Val a dir que a nivell de trama no aporta massa. L'argument és la típica història de venjança, amb el típic protagonista amb amnèsia i la típica noia que es veu involucrada sense voler. Ben portada si, però també molt trillada. Per sort als pocs minuts ja queda clar que tot aquest context és només una excusa per repartir a tord i a dret de totes les formes possible, i aquí si que hi ha un dels punts forts de la cinta.

Malgrat que no totes les lluites són de la mateixa qualitat, cal destacar molt positivament el personatge del dolent hipster; que és original, té molt de carisma i protagonitza una de les millors lluites del film. Per un altre costat, la lluita contra la única noia dolenta és molt fluixa, fet que només ressalta encara més el masclisme intrínsec d'aquesta mena de produccions. Amb tot, una pel·lícula d'acció més, correcte, però no brillant.

El millor: la pel·lícula es deixa veure molt bé sempre que no esperis massa d'ella

El pitjor: el combat contra la noia-dolenta-ninja-de-bon-cor