dimecres, 11 de novembre del 2015

Sitges 2015: Yakuza Apocalypse

Yakuza Apocalypse (2015)

Sinopsi

Kamiura és un llegendari cap de la yakuza. No en va, té un bagatge de molts anys, ja que és un vampir. Amenaçat pels seus enemics, Kamiura mossega el seu ajudant Kageyama i li passa els poders abans de morir en una violenta baralla.

Crítica

No hi ha manera, cada cop que em confio amb en Miike pensant que potser ha millorat, va i ens regala un esperpent insofrible i vergonyós com Yakuza Apocalypse. Actuacions horribles, escenes d'acció mal fetes, un guió que no sap on va i, marca de la casa, un final completament improvisat i soporífer. Un pensaria que no podia tornar a aconseguir un final tant allargat, aleatori i avorrit com la tortura de Great Yokai War (2005), però es veu que al senyor Miike li va fer gràcia el final de Crank Hight Voltage (2009) i va decidir fer una cosa semblant però de 45 minuts.

No hi ha molt més a dir. Aquest intent de fusió entre yakuzas i vampirs és un nou exemple del que fa Miike per aconseguir estrenar més de tres pel·lícules l'any; dirigir els primers quinze minuts i després deixar que l'equip de camp improvitzi la resta. Una fòrmula que té la seva gràcia per dues o tres cintes, però que decididament es fa molt repetitiva quan es fa amb 99 pel·lícules (que és l'actual comput del director a IMDB).

El millor: l'escena dels encadenats sota el bar de sushi

El pitjor: a partir de la meitat el millor que pots fer és deixar-la de veure.