dilluns, 26 d’octubre del 2015

Sitges 2015: I Am a Hero

I Am a Hero (2015)

Sinopsi

Hideo és un dibuixant amb una vida miserable. Un dia, la seva xicota el fa fora de casa i, al cap d’unes hores, es llança damunt d’ell convertida en un agressiu zombi. Serà el primer senyal que el món al seu voltant s’enfonsa.

Crítica

El merescut premi del públic d'aquest any deixa molt clar que la intensa Gantz (2010) no va ser només un cop de sort dins la carrera del seu director, Shinsuke Sato. I Am A Hero és un torrent d'acció des del primer minut i una de les millors pel·lícules de zombis dels últims anys.

M'atreviria a dir que la pel·lícula té l'inici d'infecció més frenètic que he vist mai. En uns vint minuts de metratge, el pobre protagonista, interpretat per Yô Ôizumi, pateix des de l'atac del primer infectat fins a entendre que el món se n'ha anat a prendre pel sac, tot sense temps ni per respirar. Una amalgama perfecte de comèdia, terror i acció que val molt la pena.

Però no només l'inici és genial. Encara que es veu lleugerament allargat, tot el tram final és d'infart. Original a més no poder, I Am a Hero re-inventa el concepte de zombi i aconsegueix fer un live action que et deixa amb ganes de més. Desconec si en faran una conitnuació (tant de bó), però per la meva part em moro de ganes de llegir el manga original.

El millor: és la llet.

El pitjor: com en tots els live actions, l'argument dóna moltes voltes i en alguns moment no saps realment què vol explicar.