dimarts, 20 d’octubre del 2015

Sitges 2015: Contracted phase II

Contracted: phase II (2015)

Sinopsi

Contracted: Phase II reprèn l’acció justament en el punt on la deixava la seva predecessora. Comença amb la dissecció del cadàver de la pobra Samantha, per centrar-se ràpidament en Riley, el portador més recent de la repugnant i virulenta malaltia zombi. El jove mirarà de localitzar l’origen de la plaga, mentre intenta tenir a ratlla la degeneració del seu cos.

Crítica

Quan la pel·lícula va començar amb el resum de la primera part, vaig tenir la sensació d'haver-la vist i esborrat completament de la ment, com també esborraré aquesta Contracted: Phase II just quan acabi d'escriure la crítica. De fet, si no canvia molt la cosa, esborraré també la tercera part si mai arriba a produir-se i es passa en una Nit+Zombi.

La pel·lícula és tant oblidable que només seria justificable si fos una obra d'autor (d'aquells que no saben quan deixar un projecte), però comparant amb la fitxa de Contracted (2013) amb aquesta queda clar no. Realment no entenc a quina productora se li passa pel cap gastar-se els diners en fer una segona part així i, a més, acabar-la amb un cliffhanger com per donar a entendre que encara falta molt per explicar.

Desesperadament lenta i sense acció la cinta va perdent ritme a còpia de minuts fins a acaba en un suposat clímax de migdiada on, a més, ni tant sols acaba per resoldre's res. En sortir els crèdits tot queda en l'anècdota d'haver perdut dues hores de la teva vida.

El millor: per salvar alguna cosa, els primers deu minuts no estan del tot malament.

El pitjor: no val la pena, segur que teniu coses millor a fer.