dimarts, 7 d’octubre del 2014

Sitges2014: Knights of Badassdom

Knights of Badassdom (2013)

Sinopsi

Hi ha qui pensa que els jocs de rol són pura evasió, però alguns et poden ficar en un embolic molt seriós. És el que passa en aquesta comèdia fantàstica, en què uns geeks aficionats al rol en viu invoquen sense voler un terrorífic dimoni. Equipats amb les seves disfresses, les seves armes de mentida i els seus inexistents poders, hauran de fer front a l’amenaçadora criatura.

Crítica

Com a persona relacionada amb el món del rol en viu, aquesta pel·lícula em genera una dicotomia curiosa. Per un costat em fa gràcia que es tracti el tema més enllà del sensacionalisme tremendista de produccions com El corazón del guerrero (1999) o Nadie conoce a nadie (1999), però per l'altre sabia del cert que no es tracta d'un film especialment ben fet (fins al punt que no va aconseguir distribució fins fa poc, tot i aparèixer cares conegudes al cartell).

Efectivament, Knights of Badassdom és dolenta, més del que m'esperava. La pel·lícula comença correcte però va perdent fins a acabar ridícula. Per suposat, la imatge que dóna dels jugadors de rol en viu és completament estereotipada i la part de comèdia es queda amb un Little Nicky (2000) de pa sucat amb oli (cosa que ja és dir molt).

A nivell tècnic la pel·lícula no és massa res tampoc. Els efectes digitals i de maquillatge que s'usen pel component fantàstic són de tant baix pressupost que poden confondre's amb l'atrezzo del suposat rol en viu, cosa que encara treu més credibilitat al conjunt. En resum, tenien els ingredients i els actors per fer una bona obra i no ho aconsegueixen.

El millor: en Peter Dinklage i la Summer Glau, encara que només sigui perquè els dos són icones del món friki.

El pitjor: que és completament oblidable tot i tenir-ho tot per convertir-se en una peli de culte.