dimecres, 15 d’octubre del 2014

Sitges 2014: Under The Skin

Malgrat que realment la he vist poc abans del festival,considero que és just incloure la crítica a l'especial.

Under The Skin (2013)


Sinopsi


Una dona misteriosa sedueix a home solitaris a Escòcia amb una misteriosa i terrible finalitat. Això durà a la dona a plantejar-se quin és el sentit de la seva existència.

Crítica

Perquè enganyar-nos, el principal al·licient per veure la peli és poder admirar a la Scarlett Johansson com la van portar al món. Un cop dit, cal avisar que la pel·lícula aconsegueix fer això de la manera menys eròtica possible.

Under The Skin no és més que una versió d'art i assaig de Species (1995), filmada de forma extremadament calmada, contemplativa i pretensiosa. Massa extremadament i tot. Les escenes són lentes a més no poder, pràcticament no hi ha diàlegs i el pes de tota la pel·lícula recau en l'actuació de la protagonista, que fa un paper molt contingut. El problema és que el conjunt és tant asèptic que acaba per tenir menys interès del que hauria.

Mirant els aspectes positius, s'ha de reconèixer que la fotografia i el disseny de producció estan molt bé. Les escenes sota el líquid negre són impactants i l'escena final funciona. Per molts, Under The Skin és la pitjor pel·lícula del festival d'enguany. Crec que en fan un gra massa, però decididament és improbable que la torni a mirar.

El millor: podria dir les escenes on es veu el destí dels pobres amants però, sent sincers, el millor és el nu de l'Scarlett Johansson.

El pitjor: vol ser una obra mestre, i es queda en una pel·lícula oblidable.