dilluns, 15 d’octubre del 2012

Sitges 2012: The cabin in the woods

The Cabin in the Woods (2011)

Sinopsi

Un grup de joves va a passar un cap de setmana en una cabana al mig del bosc. I fins aquí puc llegir.

Crítica

És difícil parlar d'aquesta pel·lícula per dos motius: el primer és que ha sigut un dels films més comentats del festival i els segon que qualsevol cosa que es digui és un esgarriador potencial que modificarà negativament el visionat. De fet, la millor manera de veure The cabin in the woods és veient-la sense saber-ne res, ara que encara és possible.

El guió escrit per Joss Whedon i Drew Goddard agafa tots els clixés del gènere de terror i els combina de forma magistral per crear un univers únic on tot deixa de ser el que sembla. Un món regit per normes pròpies que fàcilment podria haver derivat cap a un conjunt de gags repetitius però que, en canvi, es re-inventa constantment fent que l'espectador no pugui deixar de mirar la pantalla.

La direcció de Drew Goddard funciona a la perfecció, donant un toc més personal a escenaris com la oficina i en canvi amb un punt de vista més convencional a la cabana, una decisió òbviament premeditada. Les actuacions són també molt bones encara que, sense entrar en detalls, per motius de guió uns destaquen més que d'altres, un altre detall també buscat a posta.

Amb tot, una gran pel·lícula imprescindible per a tot amant del gènere fantàstic que recomano veure el més aviat millor per evitar que us esgarrin la sorpresa.

El millor: l'experiència de veure-la amb la ment oberta i sense saber res.

El pitjor: el pitjor enemic d'aquesta pel·lícula són les expectatives que pugui generar perquè és molt difícil parlar-ne malament i si s'han llegit masses crítiques exagerades podeu esperar el que no és.

1 comentari:

Unknown ha dit...

A mi em va passar el mateix vaig començar a veure una pel·lícula que no esperaba res mes que un clàssic genere de susto i tòpics, i comença poc a poc creant un ambient propi increible :D