dimecres, 10 d’octubre del 2012

Sitges 2012: Berserk. The Golden Age Arc I The Egg of the King

Berserk. The Golden Age Arc I The Egg of the King (2012)

Sinopsi

Guts es un mercenari solitari amb una gran habilitar per al combat. Durant el seu viatge sense rumb per Midland es creuarà amb la escuada falcó, un grup de mercenaris molt temuts amb un enigmàtic líder, en Griffith. Les seves vides canviaran a partir d'aquell moment.

Crítica

La millor manera de descriure aquesta nova adaptació de Berserk és "un regal per als fans". Malgrat que elimina algunes parts interessants com la infància del protagonista, la veritat és que es tracta d'una adaptació molt fidel a l'obra original. La segona part ja s'ha estrenat a Japó i la tercera i última s'emetrà el desembre.

Un dels punts curiosos de la pel·lícula és l'animació. Una gran part del metratge i personatges està realitzat en modelat 3D renderitzat com si fos dibuix animat, mentre que d'altres elements són clarament fets amb animació tradicional. Si bé això és comú a qualsevol producció actual, en aquesta pel·lícula l'elecció de què es fa en ordinador i què no sembla un xic aleatòria. Tant és així que els propis personatges, que majoritàriament són modelats, en algunes escenes puntuals són dibuixats. Encara que no molesta en cap moment, va ser la part que se'm va fer més estranya de la pel·lícula.

Ha nivell argumental conserva tots els encerts del còmic. Personatges carismàtics, una mitologia rica i tot allò que ha fet gran l'obra de Kentaro Miura estan presents al film. L'únic inconvenient és que es nota que la producció s'ha realitzat com una pel·lícula llarga i que l'adaptació a trilogia s'ha fet per motius pràctics. I és que els 70 minuts que dura la primera part et deixen en un punt on ni tant sols es comença a intuir tot el que està per passar. Si no heu tingut la sort de llegir el còmic original, la meva recomanació és que espereu a poder veure les tres pel·lícules seguides.

El millor: és 100% Berserk.

El pitjor: com a pel·lícula individual no acaba de funcionar, haurem d'esperar a veure la trilogia sencera el desembre.