dijous, 14 d’octubre del 2010

Pel·lícules del dimarts 12 (part 1)

File under miscellaneous (2010)

Sinopsi

Una visió aterridora d'un futur urbà en el qual les regles socials i culturals s'assimilen mitjançant estranys rituals i procediments d'educació de naturalesa orgànica... o això diuen a la web del Festival.

Crítica

Aquest ha sigut el primer curt d'aquest any en endur-se xiulades. Forces recursos mal invertits per un curt que, de tanta cosa que pretén dir, acaba per no dir res.

Black Death (2010)

Sinopsi

Enmig de la pesta que assola l'Europa del segle XIV, un novici espera un senyal del cel per a decidir-se entre acompanyar la seva estimada o romandre al monestir. En el moment en què apareix un grup de soldats que van a la recerca d'un poble que, misteriosament, resta immune a la plaga, ell els farà de guia.

Crítica

Des que fa uns anys vaig veure la genial Severance (Desmembrados) (2006), tenia ganes de veure alguna altre obra d'en Christopher Smith, i en aquest festival, ho ha fet per partida doble amb Triangle (2009) i Black Death (2010). La primera, Triangle, on segueix amb el gènere que el va donar a conèixer i la segona, Black Death, on ens introdueix en un drama amb tocs de thriller ambientat a l'edat mitjana.

Després d'un bon grapat de pel·lícules independents i experimentals, veure una direcció tant subtil com la de Black Death se'm va fer estrany. La cinta entra pels ulls sense que te n'adonis i, en tot moment, el director t'ensenya exactament allò que vols veure de les escenes. Sense grans floritures ni experiments visuals, com una finestra recent netejada. I s'agraeix perquè últimament sembla que un director hagi de marejar el públic per estar ben considerat.

Una trama molt ben portada sobre la pesta negra, la religió i la necessitat de transcendir, tot amb ambientació molt cuidada. Black Death és una bona pel·lícula, molt ben facturada i amb un debat ben treballat que, si bé potser no serà tant recordada com altres obres del director, no deixa de ser un bon producte.

To my Mother and father (2010)

Sinopsi

El petit Jimmy es queda sol i descobreix una antiga màscara. Aleshores decideix fer-la servir per a espantar els seus pares quan tornin a casa.

Crítica

Què voleu que us digui, perquè va sortir el director i va dir que era un curt sobre vampirs que sinó m'hagués quedat sense entendre res (correcció per mal entès) No conec el motiu pel que van incloure aquest curt en una marató de vampirs si el propi director va dir que no tenia res a veure. Tot i això el curt tampoc s'entén. Un nen es posa una màscara i decideix espantar els seus pares amagant-se dins d'un armari, els pares arriben i es posen a fer l'amor sense saber que els està veient, el nen es converteix en un monstre i se'ls carrega, i això és tot. Ben fet tècnicament, però res més.