dimarts, 13 d’octubre del 2009

Pel·lícules del dissabte 10 (part 1)

Un dissabte molt zombie, però comencem tranquils, sense masses vísceres.

Solomon Kane (2009)

Sinopsi

Després d'una vida de mal, l'ànima de Solomon Kane es demandada pel propi Diable. Per tal d'evitar el seu fatídic destí, Solomon es convertirà en un purità i canviarà de vida per convertir-la en una autèntica creuada contra el mal.

Crítica

El director de la normaleta Deathwatch (2002), Michael J. Basset, en proposa ara un film d'acció que compleix amb molts dels clixés del gènere. La veritat és que aquesta primera adaptació cinematogràfica del personatge creat per en Robert E. Howard ha rebut forces males crítiques, i per aquest motiu no n'esperava massa res. Potser gràcies a això, la pel·lícula ha superat les meves expectatives i m'ha entretingut durant les dues hores que dura.

Decididament, Solomon Kane no passarà a la història del cinema. Les peripècies del protagonista són relativament interessants, però el transcurs de l'argument és completament previsible. A més, els pocs tocs que lliguen el fil conductor i que li donen una mica de personalitat al film són explicats tant explícitament que l'espectador acaba per deduir que Solomon Kane serà bon guerrer, però no sap sumar dos més dos.

Deixant de banda l'argument i alguns detalls millorables, el conjunt és acceptable i entretingut. Vaig tenir la mala sort de repetir-la a la marató sorpresa del dilluns i, fins i tot en el segon visualitzat, no se'm va fer pesada. Personalment no aniria al cine a veure-la, però me la quedaria mirant si mai veig que l'estan fent.

Zombies & cigarrettes (2009)

Sinopsi

En un centre comercial comença una plaga zombi i els pocs supervivents intentaran sortir del local.

Crítica

Un nou curt sobre zombies en un centre comercial no sembla un gran reclam a priori. Tot i això, els directors Rafael Martínez i Iñaki San Román deixen clar que coneixen el gènere Z i exploten tots els tòpics, sense innovar massa, però amb un resulta molt bo. Un bon curt on tot l'equip demostra una molt bona execució. Va provocar molts aplaudiments a la sala.

Dead Walkers (2009)

Sinopsi

Un pistoler es dirigeix cap a un poble del far west per lliurar a dos criminals. Per desgràcia en arribar es troben un poble ple de morts vivents.

Crítica

Fa temps que penso que una fusió entre el western i el gènere Z podria ser genial. Però clar, per western entenc obres de la qualitat com les d'en Sergio Leone, i per zombies les d'en Romero, i no la poca-soltada infame que és aquest curt. Així com zombies & cigarrettes va aconseguir aplaudiments, dead walkers va rebre una merescuda xiulada.

Game of the Dead (2009)

Sinopsi

Un curt de zombis, no cal dir més.

Crítica

Petitíssim experiment visual sense ni fitxa a IMDB. Una mini dosi d'humor negre per un curt fet amb molt d'afecte i molt pocs recursos.