divendres, 9 d’octubre del 2009

Pel·lícula del diumenge 4

Acabo amb les crítiques del primer cap de setmana, i quina feinada que m'han portat. Quan llegiu això ja m'estaré preparant pel segon cap de setmana.

Orphan (2009)

Sinopsi

La Kate i en John Coleman perden al seu tercer fill. Temps després, decideixen adoptar a l'Esther, una nena de nou anys. Esther s'adaptarà bé a l'ambient familiar, com mínim mentre no descobreixin el seu secret.

Crítica

Perquè enganyar-nos, tots volem que en Jaume Collet i Serra tingui sort amb els seus projectes als Estats Units. Amb Orphan, Collet aconsegueix netejar el seu nom després de la desastrosa House of Wax (la casa de cera) (2005), però tampoc passarà a la història del cinema.

Orphan és una pel·lícula de terror i suspens sense masses sorpreses. Pel meu gust una mica massa de manual i tot, però que aconsegueix no fer-se pesada durant les dues hores que dura. Potser la principal crítica que se li pot fer és l'abús de recursos fàcils i típics durant tot el metratge.

Com a coses positives, el personatge de l'Esther està molt ben pensat i la jove actriu Isabelle Fuhrman l'ha sabut esprémer al màxim. La veritat és que en general el disseny de personatges està aconseguir i encara que alguns, com la filla sorda, s'haurien pogut explotar una mica més, ajuden a fer la història més interessant. Cal afegir, sense voler fer cap spoiler, que el gir del final fa que quadrin moltes situacions que durant la pel·lícula es veien forçades. A més, tot i que el conjunt és un xic massa comercial, hi ha una escena just quan es comença a descobrir tot plegat (no puc dir més) que em va agradar i no me l'esperava.

Per bé que el resultat final no acabi sent una obra mestre, s'ha de reconèixer que com a producte ha funcionat bé a l'altre costat de l'Atlàntic recaudant 48 milions de dolars. Desconec el cost real del film, però sembla que ha aconseguit suficients beneficis com per assegurar-li un nou projecte al director català, Unknown White Male (2011). Esperem que li vagi bé.