divendres, 28 de novembre de 2008

La posició absoluta del cap de la gallina

Seguint amb la línia animal de l'últim post, aquest cop toca parlar de gallines. Fa temps vaig anar al cine a veure la pel·lícula Thirteen (2003) i, en sortir, se'm van passar dues preguntes pel cap. La primera era "perquè he anat a veure aquesta pel·lícula?" i la segona "Serà veritat lo de les gallines?".

Contingut extra del DVD de Thirteen


Per aquells que no hagueu vist la peli, no cal que ho feu. L'escena en qüestió mostra com, per algun estrany motiu, el cap de les gallines (que destaquen per la seva gran intel·ligència) sempre intenta estar a la mateixa posició absoluta, actuant així com una mena d'estabilitzador d'imatge natural.

A què treu cap tot això? Doncs simplement que fa uns dies a l'imprescindible blog Gizmodo s'ha publicat un vídeo que ensenya aquest curiós comportament. Així que aprofitant el Creative Commons, el poso a continuació.

Chicken Head TrackingNOTA: també recomano mirar aquest altre vídeo del mateix autor que mostra un efecte semblant en una au més petita.

1 comentari:

Lucila Mallart ha dit...

No m'estranya que el bitxo s'emprenyi al final, després de tanta remenada... però el vídeo és realment molt curiós. A mi també m'agradaria tenir tanta pau interior!