divendres, 12 de setembre del 2008

Passejant pel Google App Engine Gallery

Per aquells que no ho coneguin, el Google App Engine és un framework de desenvolupament web que Google posa a disposició dels programadors i que, a més , també proporciona un entorn on poder publicar els programes. Com sol passar amb el Gran Germà d'Internet, tot gratuït i subvencionat amb AdSense.

Fa un parell de dies vaig decidir donar una volta per les aplicacions a veure que feia la gent. La veritat és que hi ha una gran quantitat de petites aplicacions, moltes d'elles relacionades amb d'altres serveis de Google. La majoria poden usar-se sense ni tant sols autenticar-se, i la resta permet autenticació mitjançant la compte de Google. Això fa que el programador no s'hagi de preocupar de programar un sistema d'usuaris complexe i segur, perquè tota la gestió la porta la Gran G.

De les que vaig provar en destacaria:

Chroma-some

Una petita aplicació tant senzilla com útil. Chroma-some és un generador de paletes de colors per fer servir allà on es vulgui. Pot salvar-nos força la vida quan estem farts de fer servir els mateixos colors per a tot.

The Thumbometer

Aquesta no destaca per la seva utilitat, però és tota curiosa. Bàsicament permet que qualsevol persona escrigui quelcom que li agrada o que odia i la resta de visitants poden votar si estan a favor o no. A veure si endevineu la que he afegit jo?

Converter

Aquesta aplicació és un convertor d'unitats com qualsevol altre, però és força completa i ràpida de fer servir.

Brave New fiction

Aquesta m'ha encantat, llàstima que encara no sigui del tot estable. Un cop autenticat, el programa et permet escriure missatges curts (140 caràcters) al més pur estil Twitter però, per molts que n'escriguis, els missatges s'aniran publicant a un ritme de un per dia. A més, és possible seguir un flux concret de missatges, encara que encara no funciona amb RSS encara.

Està pensat per la publicació d'històries i poder seguir-les. Amb un parell de millores seria genial (votacions, RSS, agrupar missatges en capítols, passar a PDF un cop acabes la història sencera i poder començar-ne una de nova...).

Simple Sketch App.

És el que el seu propi nom indica, sense més. Permet fer dibuixets (com el que he fet) i veure com s'han fet. Tonto, divertit i funcional. Si poguessis posar la imatge final al bloc (com els vídeos del Tub o les imatges del Flikr) estaria genial.

Only Firefox

Aquest és molt temptador, consisteix només en un petit script que pots ficar al bloc (o qualsevol web) i que obliga als visitant a entrar-hi amb Firefox. Una mica massa radical pel meu gust, preferiria que mirés només si uses un navegador que respecti els estàndards.

Dot Matrix

Pixel Art en estat pur. Com ells mateixos expliquen: Draw tiny little pictures, then use them anywhere you want. You only get 121 pixels and two colors, but hey, that didn't stop anyone in the 80's (Dibuixa petites imatges i posa-les on vulguis. Només tens 121 píxels i dos color, però coi, això no va parar a ningú durant els 80).

I aquesta és la meva petita creació.

Continuaré mirant a veure què trobo.