divendres, 23 de maig del 2008

Podria Google establir-se a Barcelona?

Fa un parell de dies es va conèixer (aquí o aquí, per exemple) que Google començarà a fotografiar els carrers de Madrid i Barcelona pel seu Google Street View. Per aquells que no ho coneguin, deixo un vídeo on ho explica (si teniu pressa, passeu directament al segon 40 del vídeo i veureu de què es tracta).

Vídeo explicatiu del Google Street View


Un cop acabada la captura d'imatges, Espanya es convertirà en el segon país Europeu amb Street View (si no ho tinc mal entès) dins de Google Maps (el primer va ser Itàlia, concretament Roma i Milà). Serà coincidència?

Actualment, Google disposa d'una única seu europea que es troba a Zürich (a part de la gran quantitat d'empreses que és dedica a comprar per tot el món, lògicament), i s'ha de reconèixer que ho tenen ben muntat. Per si no ho heu vist mai, recomano que passeu per aquest reportatge gràfic (absteniu-vos si penseu que les vostres condicions de treball no es poden millorar). Tot i això, no em sona que allà ja tinguin street view.

I és que Barcelona a nivell tecnològic està de moda (Mobile World Congress, BDigital Global Congress...). Tenim unes enginyeries molt ben valorades a la resta d'Europa i moltes de les grans consultores tecnològiques comencen a obrir seus al nostre país (i seus estratègiques, no software factories). A més, google ja té algunes empreses comprades aquí (com Panoramio).

Un possible logotipus per a Google at Barcelona

La veritat és que desconec si Barcelona entra als plans de Google però, i si fos així? Si més no, en Ludo ho veu possible i acaba d'inaugurar un bloc que es dedica a avaluar aquesta possibilitat. Amb un nom tant suggeridor com "Google at Barcelona", els articles descriuen com Barcelona pot fomentar la creativitat dels treballadors de Google. En cas que funcioni, ja li passaré el currículum.

2 comentaris:

wolffan ha dit...

Certament veig esceptisisme en això, com ja he dit. Fins i tot en un link que el mateix ludo ha posat sobre myspace on el critiquen obertament. Navegueu al seu web i ho veureu.

Però tot i això segueixo creient que és una molt bona opció.

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Segur que els de google ja s'han llegit aquest article i estan considerant la possibilitat.