dimarts, 29 d’abril del 2008

Astrategic, guerres intergalàctiques en català

Així com la setmana passada comentava un joc americà que transcorre a Catalunya, avui toca un joc català que transcorre a les estrelles.

Logotipus d'Astrategic

Fa un parell de setmanes em va arribar un mail que em recomanava un nou MMOG, és a dir, un joc en línia massiu multijugador (en anglés Massive Multipayer Online Game), anomenat Astrategic. A primera vista la proposta no semblava res de l'altre món perquè ja fa temps que existeixen jocs amb aquestes característiques, però després d'informar-me'n vaig decidir provar-lo.

Detall de la fitxa de jugador

Una de les peculiaritats d'Astrategic és que està fet des de la UPC i que la interfície és multi-idioma (català, castellà i anglès de moment). Tot i això, el motiu principal per a jugar-hi és que les partides només duren 34 dies, així que no et trobaràs el típic jugador que únicament viu per això i que, per tant, t'esclafarà sense pietat als pocs dies de començar. Com a afegit, es juga des del propi navegador sense necessitat d'instal·lar res més.

Monitor dels teus planetes

El joc en si és relativament semblant als que ja existeixen. Quan et registres se't crea un nou sistema de planetes i tu n'ocupes un. Amb el temps la població del planeta va augmentant i et genera més recursos per reinvertir en fer naus i en investigar millores. A partir d'aquí ja pots començar l'expansió de la teva raça pel cosmos, primer pel propi sistema i més tard pels sistemes veïns dels altres jugadors. Lògicament, l'expansió porta a friccions amb els veïns, que tant es podran solucionar diplomàticament a través del fòrum, unint-te a aliances o bé per la força atacant amb la flota de naus.

Mapa dels sistemes de l'univers

De moment només s'han jugat tres partides senceres de 34 dies, així que està encara en constant evolució. Actualment hi ha un miler d'usuaris enregistrats, dels quals conto que una mica menys de la meitat deuen ser actius (que és força per una comunitat web). Els fòrums estan una mica parats, però s'estan potenciant a poc a poc. De fet, el joc admet dos modes de visualització, un només de joc i l'altre amb pantalla partida, de joc i de fòrums.

Astrategic amb la pantalla doble: joc i fòrums

Sóc un gran aficionat dels jocs com l'Ascendancy (un precursor de tots aquests jocs intergalàctics) o del Civilization i reconec que m'han tret més hores de son de les recomanables. Potser encara no existeix cap MMO que pugui arribar a sola de la sabata a aquests jocs d'escriptori, però Astrategic és entretingut, no t'obliga a estar tot el dia davant de l'ordinador i, sobretot, els administradors són molt més amables que el d'altres jocs com l'ogame.

En definitiva la meva valoració és positiva. És un joc sense complicacions (encara que per desgràcia encara no té redactada l'ajuda) i crec que és una molt bona opció per tenir de fons i passar les hores mortes.

ACTUALITZACIÓ: podeu trobar més informació sobre el tema en aquest article de Vilaweb que, per cert, posa un enllaç a aquest mateix bloc. M'he engreixat vint quilos en veure-ho.

2 comentaris:

wolffan ha dit...

Ho he de dir...

Que friki que em sembla aquest joc XD!!!

Jo jugo només a un de futbol d'aquests online que es diu footstar (força original, no portes un ekip, sino un sol jugador i no treu gaire temps.

Pero estic esperant amb moltes ganes el Stargate Worlds : http://www.stargateworlds.com/about.html

Un MMORPG però que te pinta que sera una mena de Shooter o algo per l'estil... la veritat es en un principi tenia aquesta pinta ara ja no ho se... (estic preparant un article pel blog quan acavi l'examen d'ES2).

Apa fins ara a les 11 al bar de la fib.

Alex ha dit...

Lo siento por escribir en español pero en catalán todavía no se, el juego es altamente recomendable ademas se pueden formar alianzas, las cuales disponen de un chat privado, y no es muy complicado familiarizarse con los menus, que generalmente en este estilo de juego suelen ser engorrosos, esta es mi primera partida y me he llevado muy buenas impresiones, tambien tomar en cuenta que es una beta y que se pueden postear sugerencia, saludos desde alicante