dimarts, 9 d’octubre del 2007

No em diguis Zombi, baby

Benvolguts companys de la cripta,

Us envio aquesta carta per relatar-vos el dissabte zombi del passat vuit d'octubre al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2007. Sé que alguns de vosaltres ja no teniu ulls per veure i molt menys capacitat per a llegir, però crec que és important que tots nosaltres entenguem com ens veuen els humans.

El primer zombi de Diary of the Dead
Un dels autèntics protagonistes de Diary of the dead (uruloki.org)

Arrossegant-me, he arribat fins a la sala auditori on es feia un passe especial de Diary of the Dead, la nova pel·lícula del creador George A. Romero. La pel·lícula mostra a uns apetitosos humans que, enmig de la filmació d'una pel·lícula amateur, es veuen afectats per l'esperada hecatombe zombi i decideixen gravar tot el que els passa. Després de Land of the dead, el millor Romero torna amb aquesta cinta als orígens del gènere que ell mateix va crear. Una nou punt de vista, aquest cop subjectiu, per a una història ja coneguda però sempre emocionant.

Reparto vivo de Diary of the Dead
Protagonistes humans de Diary of the dead (uruloki.org)

En acabada la projecció, el propi Romero ens va oferir una ronda de preguntes als espectadors. Per uns instants vaig estar temptat de donar-li les gràcies per fer pel·lícules on es critica tant obertament la marginació que patim els zombis avui en dia, però llavors vaig recordar que no tenir cordes vocals sol dificultar la comunicació amb els mortals. Amb tot, les preguntes dels consumidors d'oxigen varen ser també interessants.

Em temo que amb la capacitat neuronal que em queda no recordo gaires preguntes, però faré un esforç. Algú li va preguntar si havia llegit el maleït llibre "The Zombie Survivor Guide" d'en Max Brooks, on ell va dir que sí i que el va trobar molt interessant. També sobre què opinava dels zombis corredors de pel·lícules com "28 days later" o el remake de "the dawn of the dead" (a Espanya coneguda com "El amanecer de los muertos"). Com tots els zombis sabem, i en George A. Romero també, no podem corre i, a més, a "28 days later" no hi surten zombis.

La pregunta estrella la va fer un humà femella: què faria Geaorge A. Romero en cas d'una hecatombe zombi? Per sort, algun aperitiu anònim ha penjar un vídeo de la resposta al tub:

George A. Romero en una hecatombe zombi


Per sort, els blocaries de "Séptimo Vicio"estan penjant vídeos de l'acte per tal que no sigui oblidat. Internet ens fa més falta als desmemoriat com nosaltres que a ells. De moment només n'hi ha una part, però espero que en breu ho acabin de penjar. Us adjunto el que hi ha publicat de moment, si en voleu més aneu directament a la font d'aquí a uns dies:

George A. Romero en Sitges 2007 (1)


Per acabar, us deixo una col·lecció dels famosos amb els que vaig coincidir. Tots van estar molt contents de veurem.

Una bona mossegada,

Tom.

NOTA: aquest article forma part de l'especial "Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2007".