dimarts, 3 de juliol del 2007

Què és un tros de quòniam?

Pocs dies després de l'inici de La Veu de T, el creador de "Ya està el listo que todo lo sabe" va comença el bloc El 7 ciències. De fet, "Ya està el listo que todo lo sabe" va ser un dels blocs que em va inspirar alhora començar La Veu de T (juntament amb "despuesdegoogle", "letritas", CPI, "Microsiervos" i molts més que, injustament, ara no recordo). Per a celebrar l'obertura del nou bloc, em disposo ha fer un petit homenatge/plagi/burda imitació de El 7 ciències:

Què és un tros de quòniam?

Ser un tros es refereix a un fragment d'alguna cosa. Encara que en aquest cas s'usa com en l'expressió "ésser un tros de pa" que significa ser bo.

Segons la hiperenciclopèdia, un quòniam es descriu com "Terme emprat en la locució tros de quòniam, que significa talòs, beneitot" i ens indica que és un mot manllevat del llatí. Per sort, si mirem directament al GREC, trobem més informació:

Expressió llatina, 'perquè', sorgit segurament en ambients eclesiàstics, aplicat en algunes discussions escolàstiques a alguns que es llancessin a argumentar amb quoniam 'perquè' sense saber després què dir
Es Podria dir que un quòniam es refereix a aquelles persones que inicien una crítica visceral sense saber com l'argumentaran, encara que l'ús més comú és el de ser un talòs.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Doncs que dir-te.. simplement gràcies per aquest "homenatge", la veritat és que no sé si em mereixo tot el que m’està succeint últimament arran dels blocs, però el que sí que sé és que estic treballant dur i posant-li tota la il•lusió del món.
El meu millor premi és veure com hi ha lectors satisfets amb els continguts, totes les altres coses són un afegit que, evidentment, deixen molt bé posicionat el meu ego.
Et desitjo tota la sort del món amb el teu bloc.
Una abraçada.

Erase ha dit...

Hola Ferrán, sóc l'Adrià, de: el temponauta. Em sap greu però ara mateix no puc penjar la pel·lícula a l'emule. Bàsicament perqué casi no utilitzo el pc ja que em moc en entorn mac. D'aquí un temps intentaré penjar-la en algún servidor perqué molta gent me l'ha demanat i només he pogut donar-li una cópia en dvd a una noia de Barcelona. Intanteré posar-hi remeis d'alguna manera ;).

Merci per visitar-me!

Unknown ha dit...

Gràcies Adrià, esperaré pacientment fins llavors.

Bé, per a què tothom entengui aquest últim comentari. L'Adrià és l'única persona que conec que disposa d'una còpia de Despertaferro. La pel·lícula fa anys que no s'ha tornat a publicar i li vaig demanar si podria penjar-la a la mula.

Per cert, el seu bloc és altament recomanable, així que val la pena passar-s'hi.

Unknown ha dit...

Hola, yo soy un troç de Quoniam,bastante contento,per cert.Zenkss per la explica
ció.

Marina Carol ha dit...

Tenia entès que l'expressió ser un tros de quòniam era deguda al fet que en algunes misses i oficis religiosos cantats el Quòniam tu solus Sancti-Spíritus.. era repetit moltes vegades i no s'acabava mai l’agent ho trobava molt pesat ,cansat, lleig...